Азиатските акции спаднаха, а доларът се повиши от тримесечния спад,

...
Азиатските акции спаднаха, а доларът се повиши от тримесечния спад,
Коментари Харесай

Акциите спаднаха, след като Фед понижи очакванията за лихвите

Азиатските акции спаднаха, а доларът се увеличи от тримесечния спад, откакто чиновниците на Федералния запас понижиха упованията на пазарите за нападателно облекчение на паричната политика, заяви Ройтерс.

В ранната европейска търговия фючърсите на водещия европейски показател Euro Stoxx 50 се намалиха с 0,29%, немските фючърси на DAX изгубиха 0,31%, а английските фючърси на FTSE паднаха с 0,26%.

Доларът нарастна с 0.2% до 107.385 йени, откакто преди този момент приближи близо шестмесечно дъно, а еврото губи 0.05% до 1.1357 $, откакто отстъпи от тримесечния си най-много при 1.1412.

Председателят на Фед Джером Пауъл съобщи през вчерашния ден, че централната банка е "изолирана от кратковременен политически напън " и отхвърля настояването на американския президент Доналд Тръмп за доста понижаване на лихвените проценти. Пауъл обаче сподели, че във Фед се борят с въпроса дали несигурността към американските цени, споровете на Вашингтон с комерсиалните сътрудници и опитомяващата инфлация изискват понижаване на ставката.

Отделно, президентът на подразделението на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард, съобщи пред Bloomberg, че не счита, че щатската стопанска система е в толкоз неприятно състояние, че да се постанова намаляване на лихвите с 50 базисни пункта през юли, макар че самият той през предходната седмица се разгласи за събаряне на лихвите.

Австралийският главен показател се намали с 0.15%, южнокорейският KOSPI изгуби 0.1%, а японският Nikkei отстъпи с 0.6%. Китайският Shanghai Composite губи 0.15%, хонконгският Hang Seng регистрира спад от 0.1%, а азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.2%.

Пазарите на акции се покачиха този месец, като акциите на Уолстрийт напреднаха до рекордно високи равнища, откакто Федералният запас отвори вратата за допустимо понижаване на лихвените проценти още през идващия месец, на съвещанието за установяване на политики през предходната седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР