Азиатските акции се представят разнопосочно на фона на несигурния пазар.

...
Азиатските акции се представят разнопосочно на фона на несигурния пазар.
Коментари Харесай

Разнопосочно представяне на азиатските борси

Азиатските акции се показват разнопосочно на фона на несигурния пазар. Предпазливостта на вложителите господства на фона на опасенията, че китайските управляващи стягат ограниченията за нулев Covid в опит да ограничи новите огнища на вируса, до момента в който висши чиновници на Фед повториха своя ангажимент за битка с инфлацията. Това заяви Trading Economics.

Hang Seng поведе загубите в целия район и падна с 1%, до момента в който Nikkei 225 беше най-печелившият.

Китайските акции търсят посока на фона на възходящите случаи на Covid

Shanghai Composite се увеличи с 0,13%, с цел да затвори на 3089, до момента в който Shenzhen Component падна с 1,18% до 11 003 при смесена търговия във вторник. Доминираща бе предпазливостта в настроенията на вложителите, след известията за рекорден растеж на инфектираните с Covid и провокираха опасения, че управляващите ще възстановят строгите ограничавания. В същото време управляващите започнаха дейности за поддръжка на имотния бранш. Финансовите регулатори желаеха от банките да стабилизират кредитирането на строителните бизнесмени.

Здравеопазването и новите енергийни компании, насочени към напредък, понесоха тежки загуби - Shijiazhuang Yilin (-6,2%), Andon Health (-3,7%) и Sungrow Power (-3,4%).

Междувременно инфраструктурните компании напреднаха със мощни облаги - China State Construction (5,4%), Power Construction (5,2%) и China Energy Engineering (5,2%).



Японските акции се повишават

Индексът Nikkei 225 се повиши с 0,61% до 28 116, до момента в който по-широкият показател Topix добави 1,12% до 1995 във вторник, разширявайки облагите от предходната сесия. Почти всички браншове приключиха на позитивна територия.

Все отново вложителите остават внимателни преди протоколите от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати, които биха могли да очертаят траекторията на повишение на лихвите в Съединени американски щати, и в същото време наблюдават обстановката с пандемията в Китай.

Силни облаги записаха автомобилни производители и фирмите в опазването на здравето - Toyota Motor (2,4%), Mitsubishi Motor (3,9%), Takeda Pharmaceutical (1,4%), Olympus Corp (2,7%), Nippon Steel (1,8%) и Osaka Titanium (2,8%). Най-големите губещи са Konami (-2,81%), M3 Inc (-2,02% ) и Rakuten (-1,98% ).

Важна корпоративна вест, че Японската регулаторна организация е удостоверила вероятната резултатност на лекарството против Covid-19, създадено от Shionogi, подвигна акциите на компанията с 2,8 на 100.
 
Sensex излезе на облага

Акциите в Индия се покачиха, като BSE Sensex набъбна със 140,7 пункта или 0,2% до 61 285,6 след три следващи сесии на загуби, подкрепени основно от отчети, че Китай е изискал от банките да стабилизират кредитирането за строителни бизнесмени. Въпреки това известията за възходящите случаи на инфектирани в континенталната част ограничиха облагите.

Wall Street затвори с намаляване през нощта преди протокола на FOMC за лихвените проценти, който се чака в сряда.
На локално равнище Конфедерацията на индийската промишленост предложи понижаване на най-високия налог от 28% върху дълготрайните артикули и услугите в идния бюджет.
Секторът на металите и потребителските артикули водят по облаги, като Varun Beverages (4,2%), APL Apollo Tubes (3,1%) и Hindustan Copper (2,2%) са най-големите печеливши.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР