Азиатските акции се отдалечиха от едногодишните си дъна днес, след

...
Азиатските акции се отдалечиха от едногодишните си дъна днес, след
Коментари Харесай

Обещание за инвестиция от Катар съживи турската лира, а петролът...

Азиатските акции се отдалечиха от едногодишните си дъна през днешния ден, откакто от Пекин оповестиха, че ще водят договаряния с Вашингтон за търговията по-късно този месец. Въпреки това турската валутна рецесия и опасенията към забавянето на растежа на китайската стопанска система оставиха множеството показатели на негативна територия.
Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI регистрира намаляване от 0.3%, откакто преди този момент падна с 1.1%, до най-ниското си равнище 11 август 2017 година
Днес от Китай оповестиха, че делегация, предвождана от заместник-министъра на търговията, ще пътува за Съединени американски щати по покана на Вашингтон в края на август.
Това оказа помощ на китайските акции да лимитират загубите си, като показателят Shanghai Composite и хонконгският Hang Seng губят по 0.4%, откакто преди този момент отчитаха намаления от 1.9% и 1.7%, респективно.
Японският Nikkei излезе на позитивна територия с растеж от 0.2% за деня, само че губеше 1.5% в утринната търговия.
Въпреки че Съединени американски щати изключи опцията да отстрани митата за вноса на турска стомана, даже и в случай че Анкара освободи арестувания американски свещеник, турската лира се търгува на равнище от под 6.0 лири за $ през днешния ден, след обещанието на Катар да влага 15 милиарда $ във финансовата система на Турция.
Лирата, която поевтинява с 36% по отношение на $ от началото на годината, се търгуваше на равнище от 5.98 по отношение на щатската валута.
Еврото нарастна с 0.3%, а китайският юан добави 0.4% към цената си след новините от Китай.
Въпреки лекото възобновяване, пазарите остават уязвими на признаците за закъснение на растежа на китайската стопанска система, а волатилната валута на Турция резервира предпазливостта на вложителите.
Основните показатели на Уолстрийт през вчерашния ден записаха намаления, като S&P 500 изгуби 0.8%, което бе най-големия му спад края на юни.
Китайската софтуерна компания Tencent Holdings Ltd разгласи първи спад в тримесечината си облага от близо 13 години, в резултат на слабите доходи от видеоигри. Това се отрази и на други азиатски софтуерни компании, като акциите на южнокорейската Samsung Electronics поевтиняха до едногодишно дъно.
Цените на петрола понесоха нов удар, откакто изнесени през вчерашния ден данни демонстрираха неочакван растеж в петролните ресурси на Съединени американски щати.
Щатският лек недопечен нефт за последно се търгуваше на цена от 65.06 $ за барел, откакто преди този момент поевтиня до двумесечно дъно от 64.42 $ барел, което последва намаляване от 3.2% в сряда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР