Азиатските акции продължиха загубите си днес, а при облигациите имаше

...
Азиатските акции продължиха загубите си днес, а при облигациите имаше
Коментари Харесай

При суровините спадът в цените на петрола продължи във втори пореден ден

Азиатските акции продължиха загубите си през днешния ден, а при облигациите имаше разпродажби, откакто слабите данни за фабричното произвеждане в Китай възобновиха опасенията по отношение на растежа на международната стопанска система на фона на страховете към по-бързото повдигане на лихвите в Съединени американски щати.
Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.7% и е на път да запише намаляване във втори следващ ден.
Индексът губи над 4.5% през февруари, след срутва на пазарите по света при започване на месеца, на фона на опасенията за растеж на инфлацията в Съединени американски щати.
Японският показател Nikkei през днешния ден губи 0.4%, на фона на леко поскъпналата йена, до момента в който фючърсите на S&P поевтиняват с 0.3%.
Индексът на китайските сини чипове CSI300 се намали с 0.8%, до момента в който шанхайският SSE Composite и хонконгският Hang Seng изгубиха по над 1 %.
Азиатските пазари отвориха с леки намаления, само че продажбите се ускориха, откакто изнесени данни демонстрираха, че растежът в производството на Китай се е забавил с повече от предстоящото през февруари, достигайки до най-ниското си равнище от повече от година и половина.
Ръстът в бранша на услугите в Китай, който съставлява над 50% от стопанската система на страната, също се забавя.
Според анализатор обаче, многото почивни дни към китайската нова година са повлияли на данните и по-ясна визия за положението на китайската стопанска система ще има след месец.
В първото си чуване пред Конгреса новият ръководител на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл обрисува оптимистична картина на щатската стопанска система и съобщи, че изнесените напоследък данни са засилили доверието му във връзка с инфлацията.
На въпроса за съществуването на възможен катализатор за повече от три повдигания на лихвите през 2018 година той съобщи, че всеки член ще би трябвало да приготви нова графика за лихвите преди срещата на Фед през март и че той не би желал да въздейства авансово.
Фед подвигна лихвите на три пъти през 2017 г, и се чака, че ще направи минимум същото тази година, като първото покачване може да е още през март.
Пазарите в Европа и Уолстрийт реагираха на изявлението на Пауъл с намаления, като Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq изгубиха по над 1%.
Цените на щатските държавни облигации се намалиха, като лихвата по 10-годишните бумаги мина равнището от 2.9%.
Доларът резервира растежа си, откакто през вчерашния ден скочи по отношение на множеството съществени валути.
Доларът се движеше покрай 1.5-месечен връх по отношение на австралийския $ и се задържа покрай триседмичен връх по отношение на еврото при 1.2227.
Щатската валута обаче не се оправя изключително добре по отношение на японската йена, която е считана за валута леговище.
При суровините спадът в цените на петрола продължи във втори следващ ден, откакто изнесени данни демонстрираха растеж в запасите на нефт и бензин в Съединени американски щати.
Фючърсите на петрола от сорта брент поевтиняха с 31 цента, до 66.32 $ за барел, до момента в който щатският лек недопечен нефт за последно губеше 37 цента, до 62.64 $ за барел.
Спот цената на златото се намали до 1 317.31 $ за тройунция и е близо до достигнатото през вчерашния ден триседмично дъно от 1 313.26 $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР