Азиатските акции продължиха спада от Уолстрийт от вчерашната сесия, а

...
Азиатските акции продължиха спада от Уолстрийт от вчерашната сесия, а
Коментари Харесай

Спадът на Уолстрийт от вчера се пренесе и в Азия

Азиатските акции продължиха спада от Уолстрийт от вчерашната сесия, а доходността по дълготрайните щатски държавни облигации се намали до четиримесечно дъно, обезценявайки $ по отношение на йената и други валути на фона на опасенията на вложителите по отношение на риска от световна криза.

Имаше терзания и за ескалация на напрежението сред Съединени американски щати и Китай на фона на визитата на ръководителя на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси, макар възраженията на Китай, която смята острова за отделила се провинция.

Акциите в Австралия бележат спад на фона на несигурните вероятности пред търсенето на първични материали, което също натежа над цените на петрола. Австралийският $ пък се търгува покрай най-високото си равнище по отношение на щатския $ от средата на юни на фона на упованията Централната банка на Австралия да разгласи трето следващо нарастване на лихвите с половин процентен пункт.

Основните борсови показатели в Австралия и Южна Корея отстъпват с по към 0.3%, до момента в който японският Nikkei падна с 1.17%.

Индексът на китайските сини чипове CSI300 се намали с 1.06%, а хонконгският Hang Seng изгуби 1.1%.

Спадът при тайванския главен показател е 1.68%, до момента в който азиатско-тихоокеанският показател на MSCI отстъпва с 0.8%.

Е-mini фючърсите на щатския показател S&P 500 регистрират намаляване от 0.31%, който през вчерашния ден се намали с 0.28%.

Седмицата стартира с изнесени данни за отслабваща фабрична интензивност в Китай, Европа и Съединени американски щати, като тази в Съединени американски щати се забавя до най-ниското си равнище от 2020 година

Това се отрази отрицателно на петрола, като фючърсите на Брента поевтиняват до 99.74 $ през днешния ден, откакто изгубиха близо 4 $ от цената си през вчерашния ден. Щатският лек недопечен нефт (WTI) също поевтиня до 93.67 $ за барел - след спад от близо 5 през вчерашния ден.

Доходността по щатските 10-годишни държавни облигации падна до 2.53% в азиатската сесия, което беше най-ниското равнище от 5 април, на фона на упованията, че забавянето може да накара Федералния запас да вдигне крайници от педала за стягането на паричната политика.

Държавните облигации също се възползваха от търсенето на активи убежища преди визитата на Пелоси в Тайван, настояват анализатори.

Това способства за поевтиняването на щатския $ до 130.595 йени за първи път от 6 юни насам. Еврото скочи до 1.0294 по отношение на $, което беше най-високото равнище от 5 юли.

Тайванският $ пък поевтиня до най-ниското си равнище от повече от две години.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР