Азиатските акции поевтиняват, а доларът запазва позиции днес, след като

...
Азиатските акции поевтиняват, а доларът запазва позиции днес, след като
Коментари Харесай

Спад за акциите в Азия, доларът поскъпва преди данните за инфлацията в САЩ

Азиатските акции поевтиняват, а доларът резервира позиции през днешния ден, откакто доходността по щатските държавни облигации скочи до тригодишен връх преди предстоящите данни за инфлацията в Съединени американски щати, коитo може да предвещават още по-агресивни покачвания на лихвите от страна на Федералния запас.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI регистрира намаляване от 0.3%, откакто щатските показатели завършиха вчерашната сесия с леки намаления.

Австралийският главен показател губи 0.65%, до момента в който японският Nikkei регистрира спад от 1.5%.

По-високата рентабилност по щатските държавни скъпи бумаги поддържаше $, като доларовият показател се върна на равнището над 100, с цел да тества достигнатия през предходната седмица близо двегодишен връх.

Японската валута понесе главната част от загубите по отношение на $, който нарастна до 125.77 йени, което беше най-високото равнище от юни 2015 година

Йената е сложена под напън в последните месеци, откакто Централната банка на Япония продължава курса си на ултра облекчена парична политика, макар че другите огромни централни банки, предвождани от Фед, започнаха да стягат паричните условия.

Еврото пострада от политиката и не съумя да резервира растежа си от понеделник, откакто президентът Еманюел Макрон изпревари претендента на крайната десница Марин льо Пен в първия кръг от президентските избори във Франция.

Еврото се търгуваше на равнище от 1.087 по отношение на $ по-рано през днешния ден.

Китайските пазари се показват добре на фона на признаците, че стартира облекчение на някои от строгите ограничавания във финансовата столица на страната.

Световните пазари бяха наранени съществено през последните няколко месеца от опасенията, че войната в Украйна, стягането на паричната политика на Фед и строгите нови ограничавания против COVID-19 могат да се отразят на международния стопански напредък.

Хонконгският показател Hang Seng отчиташе покачване от 0.6% по-рано през днешния ден, до момента в който показателят на китайските сини чипове CSI300 нарастваше с 0.4%.

Технологичните акции натежаха над представянето на Уолстрийт по време на вчерашната сесия, като показателят Dow Jones Industrial Average се намали с 1.19%, S&P 500 изгуби 1.69%, а софтуерният Nasdaq Composite падна с 2.18%. Всичките 11 бранша от S&P 500 записаха намаления за деня.

Икономисти, взели участие в изследване на Ройтерс, предвиждат, че предстоящите през днешния ден данни за инфлацията при потребителските цени в Съединени американски щати ще покажат нарастване на цените от 8.4% на годишна база през март.

По-рано в азиатската сесия през днешния ден доходността по щатските 10-годишни държавни облигации набъбна до 2.8107%, спрямо равнището си на затваряне от 2.782% през вчерашния ден.

Доходността по двегодишните бумаги, която нараства с упованията на трейдърите по отношение на покачванията на лихвите от страна на Фед, докосна 2.5242%, откакто през вчерашния ден затвори на 2.508%.

Щатският лек недопечен нефт (WTI) нарастна с 0.85% до 95.09 $ за барел, до момента в който цената на Брента се увеличи до 99.18 $ за барел.

Спот цената на златото беше на равнище от 1 951.45 $ за тройунция и регистрира леко намаляване за деня.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР