Азиатските акции отстъпват днес, като не успяха да последват примера

...
Азиатските акции отстъпват днес, като не успяха да последват примера
Коментари Харесай

Турската лира се отдалечи от рекордното си дъно, ето как се отрази това на петрола

Азиатските акции отстъпват през днешния ден, като не съумяха да последват образеца на Уолстрийт от през вчерашния ден, до момента в който доларът бе покрай 13-месечен връх, откакто опасенията към финансовата рецесия в Турция натежаха над инвеститорските настройки, макар че турската лира се отдалечи от рекордното си дъно.
Лирата, която падна до рекордно ниското равнище от 7.24 по отношение на $ при започване на седмицата, разтърсвайки международните пазари, бележи леко намаляване до 6.415 $, откакто през вчерашния ден скочи с над 8%.
Трите съществени показателя на Уолстрийт набъбнаха през вчерашния ден, откакто повишаването на лирата към този момент разсея част от страховете за по-широк финансов отзив. Силните резултати на няколко щатски компании също поддържаха акциите.
Ръстът на Уолстрийт обаче не се придвижи в Азия, като азиатско-тихоокеанският показател на MSCI записа намаляване от 0.8%, откакто в предходния ден набъбна с 0.4%, когато лирата сподели признаци на стабилизиране.
Хонконгският показател Hang Seng падна с над 1%, до момента в който шанхайският Shanghai Composite изгуби 0.1%. Признаците за загуба на инерция от страна на втората най-голяма стопанска система в света и продължаващият търговски спор сред Китай и Съединени американски щати натежаха над представянето на китайските акции.
Австралийският главен показател набъбна с 0.1%, а японският Nikkei изгуби 0.4%, откакто скочи с над 2% във вторник. Пазарите в Южна Корея през днешния ден са затворени поради празник.
Вчера турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Анкара ще бойкотира американските електронни артикули, като ответна мярка в разногласието с Вашингтон, който спомогна за рекордното поевтиняване на лирата.
Доларовият показател се търгуваше покрай 13-месечен връх по отношение на кошница от валути, подсилен от статута си на валута леговище.
Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, доближи 96.82 пункта, което бе най-високото му равнище от края на юни 2017 година
Еврото поевтиня до 1.1326 по отношение на $, което бе най-ниското равнище от юли 2017 година Еврото се търгуваше покрай 13-месечно дъно по отношение на швейцарския франк, също обичайната валута леговище.
Увеличавайки растежа си от през вчерашния ден, доларът нарастна с 0.15%, до 111.32 по отношение на йената.
Китайският юан падна съвсем до 15-месечното дъно от 6.8965 $, достигнато при започване на август.
Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации бе на равнище от към 2.89%, откакто се отдалечи от триседмичното дъно от 2.848%, достигнато в понеделник.
Лихвите по английските и френските държавни облигации също се отдалечиха от многоседмичните си дъна.
По-скъпият $ сложи под напън цените на петрола.
Фючърсите на петрола от сорта брент поевтиняха с 0.2%, до 72.31 $ за барел, до момента в който цената на щатския лек недопечен нефт се намали с 0.35%, до 66.81 $ за барел.
Спот цената на златото падна до 18-месечно дъно от 1 190.05 $ за тройунция, като регистрира намаляване от 1.6% от началото на седмицата.
Медта с тримесечен период на доставка поевтиня с 0.2%, до 6 036 $ за звук на борсата в Лондон, доближавайки се до едногодишното дъно от 5 988 $, достигнато през юли. Намаляването на опасенията по отношение на възможна стачка в мина в Чили форсира поевтиняването на метала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР