Азиатските акции не намериха посока днес, след разнопосочния край на

...
Азиатските акции не намериха посока днес, след разнопосочния край на
Коментари Харесай

Фючърсите на петрола от сорта брент поевтинява с 0.17%, до 74.41 долара за барел

Азиатските акции не откриха посока през днешния ден, след разнопосочния завършек на сесията на Уолстрийт през вчерашния ден, защото вложителите остават внимателни в резултат на задълбочаващия се търговски спор сред Китай и Съединени американски щати, макар признаците за доближаване сред Съединени американски щати и Европа.
Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.1%. Китайският показател на сините чипове CSI300 изгуби 0.5%.
Японският Nikkei записа растеж от 0.1%, само че покачването бе лимитирано от опасенията, че Централната банка на Япония може да разгласи ограничаване в изкупуванията на активи на срещата си през идната седмица.
Глобалният показател MSCI ACWI доближи четиримесечен връх в четвъртък, като показателят на акциите на европейските автопроизводители се увеличи с 2.6%, откакто Европейски Съюз и Съединени американски щати се съгласиха да договарят за търговията, което понижи опасенията от трансатлантическа война.
Щатските промишлени акции също записаха растеж, повишавайки се е с 0.8%, макар че показателят S&P 500 изгуби 0.30% през вчерашния ден, в резултат на 19-процентния спад при книжата на Фейсбук.
Това намали показателя Nasdaq Composite с 1.01%, само че други щатски софтуерни компании резервираха позициите си, като книжата на Amazon.com нарастнаха с 3.2% в следборсовата търговия след излизането на доклада на компанията.
Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации набъбна до 2.9840%, което бе най-високото й равнище от 1.5 месеца.
Въпреки това, позитивните настройки в Азия бяха по-ограничени, защото комерсиалният спор сред Вашингтон и Пекин не демонстрира признаци на намаляване.
“След като Вашингтон няма да употребява силата си, с цел да се бори с Европа, може да усили натиска върху Пекин,” споделя Нобуко Курамочи, старши анализатор в Mizuho Securities, пред Reuters.
Китайският юан се търгува покрай 13-месечното си дъно, достигнато по-рано през седмицата.
Еврото се търгуваше на равнище от 1.1641 по отношение на $, откакто падна с 0.73% в четвъртък.
Доларът губи 0.2% до 110.98 йени, защото йената получи поддръжка от растежа на лихвите по японските държавни облигации. Лихвата по 10-годишните бумаги набъбна до едногодишен връх от 0.105%.
При суровините, цените на петрола не престават да се възвръщат, откакто Саудитска Арабия краткотрайно спря доставките през пролив в Червено море след нахлуване против два петролни танкера.
Фючърсите на петрола от сорта брент поевтинява с 0.17%, до 74.41 $ за барел, само че все пак нарастват с 1.9% от началото на седмицата.
Щатският лек недопечен нефт се търгува съвсем без смяна в цената на равнище от 69.55 $ за барел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР