Азиатската страна се развива най-бързо в технологичния секторКитай е най-бързо

...
Азиатската страна се развива най-бързо в технологичния секторКитай е най-бързо
Коментари Харесай

Китай изпревари САЩ по ръст на патентите

Азиатската страна се развива най-бързо в софтуерния бранш

Китай е най-бързо разрастващата се софтуерна страна в последните няколко години
(снимка: CC0 Public Domain)

Регистрациите на патенти от китайски компании в Съединени американски щати са се нараснали с 34% през предходната година. Страната показва най-голям растеж от всички останали по този индикатор, съгласно репортаж по тематиката на China Daily.

Патентите в Съединени американски щати доближават рекордно огромен брой през 2019 година – регистрирани са 333 530 патента. За съпоставяне, през 2018 година растежът в броя на патентите е бил 15%, сочи статистиката.

На китайските компании се падат 16 900 патента, или с 34,14% повече по отношение на 2018 година Патентите на американски компании са усилват с 15,95% на годишна база, като по този индикатор Съединени американски щати отстъпва на своя азиатски съперник.
още по тематиката
Като цяло, американските компании имат 49% от патентите в Съединени американски щати, регистрирани през 2019 година След тях се подреждат фирмите от Япония и Южна Корея, а Китай заема четвърто място, измествайки Германия.

Според анализаторите, Китай е най-бързо разрастващата се софтуерна страна в последните няколко години. Новите патенти се отнасят основно до софтуерния бранш.

Прави усещане изкачването на Huawei с 6 позиции – компанията към този момент заема 10-то място по брой регистрирани патенти в Съединени американски щати, а BOE Technology се издигна с 4 позиции до 13-то място.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР