Азиатската футболна конфедерация отне домакинството на Китай на олимпийската квалификация

...
Азиатската футболна конфедерация отне домакинството на Китай на олимпийската квалификация
Коментари Харесай

Китай ще домакинства в олимпийски квалификации в Сидни заради коронавируса

Азиатската футболна конфедерация лиши семейството на Китай на олимпийската подготовка за дами поради опасенията, че може да има нов взрив на ковид в страната. Турнирът се мести в Сидни, защото Австралия бързо потвърди, че е подготвена да го одобри. Мачовете от квалификационната група включват тимовете на Австралия, Тайван, Тайланд и Китай и ще се играят в Сидни.

"Азиатската футболна конфедерация е уведомила Китайската централа, че им лишава домакинското на Олимпийската подготовка по футбол за дами в група В, която трябваше да се играе в Нанкин. В същото време АФК продължава дейната си работа с Футболната федерация на Австралия, с цел да одобри този шампионат, се споделя в известие на АФК. Мачовете по стратегия трябваше да се играят от 3-и до 9-и февруари в Нанкин. Президентът на ФФА Крис Нику съобщи, че за Австралия е наслаждение да помогне за шампионата. Сигурността на всички играчи, съдии и почитатели е от голяма значимост за Футболната централа на Австралия и АФК би трябвало да бъде уверена, че шампионатът в Сидни ще премине както би трябвало, добави Нику.

От ФФА напълно скоро ще разгласят и календара за срещите. Първите два тима от тази група В ще играят против първите два тима от група А за последните две места в Токио на Игрите. В другата група са Република Корея, Мианмар и Виетнам.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР