Азербайджански журналист, живеещ в изгнание във Франция, и неговата съпруга,

...
Азербайджански журналист, живеещ в изгнание във Франция, и неговата съпруга,
Коментари Харесай

Азербайджански журналист е прострелян във Франция, жена му е ранена смъртоносно

Азербайджански публицист, живеещ в заточение във Франция, и неговата брачна половинка, станаха обект на нахлуване с огнестрелно оръжие през днешния ден сутринта в Коломие, предградие на Тулуза, съобщи Франс прес. Съпругата на Рахим Намазов - Аида, е умряла от раните си.

Според полицейски източник и източници от локалните управляващи азебрайджанската двойка пътувала с колата си в Коломие, когато по нея било стреляно седем пъти. Рахим Намазов бил ранен в гърба и в този момент се бори за живота си в локална болница.

Карин Травал-Мишле, кметица на община Коломие, сподели, че не се изключва казусът да е обвързван с вероятно почистване на политически сметки. Намазов е бил арестуван в родината си и е бил малтретиран, напомни тя и добави, че Намазов е получил статут на политически емигрант във Франция.

" Тази офанзива няма връзка с терористичните атентати, които станаха предходната седмица в департамента Од ", добави кметицата. Досега тя не е била осведомена, че Назамов, брачната половинка му и трите им деца живеят в нейната община.



Според Асоциацията на публицистите в Тулуза Рахим Намазов първо е бил в азербайджански затвор, след това бил заплашван със гибел и най-после бил експулсиран от страната си. Той намерил леговище в Тулуза със фамилията си през 2010 година Азербайджан е на 162-о място от 170 в класацията за независимост на медиите, направена от организацията Репортери без граници, показва Агенция Франс Прес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР