Азербайджанската компания Сокар ще газифицира за своя сметка в България.

...
Азербайджанската компания Сокар ще газифицира за своя сметка в България.
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Азербайджанска компания ще газифицира в България

Азербайджанската компания " Сокар " ще газифицира за своя сметка в България. Това разгласи президентът Илхам Алиев след среща с премиера Бойко Борисов в Баку. Българският министър председател е на работна аудиенция в азербайджанската столица по покана на Алиев и на следващия ден ще открие дружно с министър-председателя Артур Расизаде първата в историята на двете страни директна самолетна линия София - Баку.

На летището в Баку министър-председателят Бойко Борисов беше посрещнат от ръководителя на междуправителствената икономическа комисия. Последва диалог на четири очи с президента Илхам Алиев, последван от пленарни диалози сред двете делегации, след което министър председателят Бойко Борисов и президентът Илхам Алиев дадоха взаимна конференция за българските и локални медии. Паралелно двустранни срещи организираха министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на стопанската система Емил Караниколов, на земеделието Румен Порожанов и на превоза Ивайло Московски.
Илхам Алиев - президент на Азербайджан: България и Азербайджан, дружно с други страни, обезпечават плана Южен газов кулоар. Азербайджан разполага с големи запаси от газ. 2,60 трилиона кубични метра годишно могат да бъдат доставяни и това ще е принос за подсигуряване на енергийната сигурност на Европа. Вярвам, че в близко бъдеще Азербайджан газ ще продължи да подсигурява Европа и през плана ТАНАП, който е 90% подготвен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР