Азербайджан затваря границите си заради коронавируса, след като броят на

...
Азербайджан затваря границите си заради коронавируса, след като броят на
Коментари Харесай

Азербайджан затваря границите си заради коронавируса, само превози със стоки ще минават

Азербайджан затваря границите си поради ковид, откакто броят на инфектираните доближи 521 души, заяви РИА Новости, представени от БГНЕС.
Влизането и излизането на територията на Азербайджан със сухопътен и въздушен превоз беше спряно заради пандемията на ковид, оповестиха от оперативния щаб при кабинета на министрите на страната.
" В рамките на ограниченията, подхванати против пандемията от ковид в Азербайджан, от 00:00 часа на 5 април 2020 година до 00:00 часа на 20 април влизането и излизането на територията на Азербайджан по суша и въздух са изцяло спрени, като се изключи транспорта на артикули ", оповестиха управляващите.
Това решение беше взето за по-бързо разкриване на случаи на вътрешно разпространяване на ковид, уединяване на пациенти и хора, неспазили карантината си. Решението ще разреши също да се контролират опциите на карантинните центрове за приемане на хора и да се увеличи готовността на лечебните заведения в страната, допълниха от оперативния щаб, считат азербайджанските управляващи.
" Предвид изискванията на световната пандемия жителите на Азербайджан в други страни се предизвикват да демонстрират схващане и самообладание, както и прецизно да съблюдават карантинния режим в приемащите страни. В специфични случаи е належащо да се свържете с дипломатическите задачи на Азербайджан ", се споделя в изказване на управляващите.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 4 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР