Азербайджан съобщи днес за първи път броя на убитите руски

...
Азербайджан съобщи днес за първи път броя на убитите руски
Коментари Харесай

Азербайджан потвърди за 6 убити руски войници

Азербайджан заяви през днешния ден за първи път броя на убитите съветски миротворци – общо шестима, при два обособени случая по време на интервенцията му в Нагорни Карабах, съобщи " Франс прес ".

Според основната прокуратура в Баку, азербайджански бойци са умъртвили през вчерашния ден петима съветски военнослужещи, като са стреляли по автомобила им, откакто са ги объркали с арменски сепаратисти.



Още един съветски боец е бил погубен в същия ден от " неидентифицирани членове на арменски въоръжени групи “, които са стреляли по автомобила му.

" И по двата случая основният прокурор на Азербайджан е образувал наказателно дело по съответните членове от наказателния кодекс, чието следствие ще бъде поето от следственото ръководство на основната прокуратура ", се показва в изказване на основната прокуратура на Азербайджан, представено от ТАСС.

Междувременно Русия заяви през днешния ден, че е записала пет нарушавания на прекъсването на огъня в Нагорни Карабах, ден след преустановяването му.



" От сключването на съглашението за преустановяване на военните дейности са регистрирани пет нарушавания на примирието в регионите на Шуша (две) и Мардакерт (три). Командването на съветския миротворчески контингент във взаимоотношение с азербайджанската страна и представители на Нагорни Карабах организират инспекция на тези обстоятелства “, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР