Азербайджан призова в четвъртък международната общност да окаже натиск върху

...
Азербайджан призова в четвъртък международната общност да окаже натиск върху
Коментари Харесай

Азербайджан иска от Армения подробни карти на минираните зони в Карабах

Азербайджан прикани в четвъртък интернационалната общественост да окаже напън върху Армения да даде карти на мините, съгласно отчет на турската Анадолска организация.

„ Армения наруши интернационалното право и извърши военно закононарушение, като сложи мини на територията на Азербайджан “, сподели представителят на азербайджанското външно министерство Айхан Хаджизада пред Anadolu Ajansı.

Хаджизада сподели, че макар че Армения е предоставила карти на Азербайджан след втората война в Карабах заради интернационалния напън, единствено 25% от информацията на тези карти е точна.

„ Близо 55% от последните изригвания са се случили в региони отвън картите, предоставени от Армения “, сподели той.

Хаджизада съобщи, че умишленото слагане на мини от Армения на азербайджански територии през последните 30 години се е трансформирало в най-значимото предизвикателство и опасност, усложнявайки напъните за възобновяване в районите след втората война в Карабах на 10 ноември 2020 година

Общо 342 азербайджански жители са станали жертва на противопехотни мини, до момента в който 65, в това число 50 цивилни, са били убити след втората война в Карабах, съгласно азербайджанския формален представител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР