Азербайджан обвини Франция, че е една от страните, които продължават

...
Азербайджан обвини Франция, че е една от страните, които продължават
Коментари Харесай

Азербайджан упрекна Франция, че не се отказва от неоколониализма

Азербайджан упрекна Франция, че е една от страните, които не престават своята неоколониална политика, оповестява Анадолската организация.

На среща на Движението на необвързаните страни в столицата Баку президентът Илхам Алиев прикани френския си сътрудник Еманюел Макрон да се извини на страните, наранени от френския колониализъм.

" Извинение за милионите хора, които неговите прародители (на Еманюел Макрон) колонизираха, използваха като плебеи, убиваха, изтезаваха и унижаваха ", акцентира той.
 Макрон отслабен от безредиците във Франция
Макрон отслабен от безредиците във Франция

Шестдневни вълнения във Франция окуражиха крайнодесните противници на френският водач.

" Това освен ще бъде самопризнание за историческата виновност на Франция, само че и ще ѝ помогне да преодолее последствията от дълбоката политическа, обществена и филантропична рецесия, в която се намира след бруталното ликвидиране на алжирски младеж ", означи Алиев.

По негови думи р асистката и дискриминационна изразителност става постоянно срещана във Франция, в това число в медиите.

Миналата седмица 17-годишният юноша от алжирски генезис Нахел М. беше при пътна инспекция в парижкото предградие Нантер.

Оттогава, а служителят на реда се проверява за съзнателно ликвидиране и е арестуван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР