Азербайджан е много важен и стратегически партньор за нас и

...
Азербайджан е много важен и стратегически партньор за нас и
Коментари Харесай

Министър Проданов към посланика на Азербайджан: Важен партньор сте, ще продължим сътрудничеството

Азербайджан е доста значим и стратегически сътрудник за нас и разпореждам големи очаквания на бъдещото ни взаимно съдействие. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов пред Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов, дипломат на Република Азербайджан в България.

Министърът посочи, че Азербайджан е перспективен туристически пазар за България, като най-често страната ни е желана дестинация за фамилна отмора от азербайджански туристи. „ Ковид рецесията оказа своето отрицателно въздействие, само че все пак би трябвало да продължим работа, с цел да реализираме резултати “, бе безапелационен той.

Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов обясни, че главен приоритет в неговата активност е да ускори контактите сред двете страни. А по отношение на туризма е на мнение, че това е най-хубавият метод за доближаване на народите, защото дава опция на хората да се срещнат по-обстойно с непознатата просвета, традиции и кухня.

„ Имаме доста благоприятни условия за взаимно съдействие, единствената преграда сега е пандемията “, сподели още той и описа за самодейностите, които провежда посолството за разпространение на България в Азербайджан и назад.

Министър Проданов и посланикът разискаха и въпроса за темпа на имунизация в двете страни, както и опциите за осъществяване на бъдеща взаимна среща с туристическия бизнес. Двамата се сплотиха и по тематиката за възобновяване на директната линия Баку-София-Баку, която бе прекъсната при настъпването на коронакризaта.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР