азарът на софтуерни услуги трайно се насочи към абонаментите. Срещу

...
азарът на софтуерни услуги трайно се насочи към абонаментите. Срещу
Коментари Харесай

Стандартният Microsoft Office пакет се завръща догодина

азарът на софтуерни услуги трайно се насочи към абонаментите. Срещу по-малки месечни такси, потребителите получават достъп до всички функционалности, благоприятни условия и постоянни обновления.

Един от водачите в тази сфера е Microsoft. Софтуерният колос от няколко години интензивно предлага абонаментни проекти за най-популярните си услуги, в това число Office пакета. Наскоро компанията ги сплоти в платформата Microsoft 365, в която предлага и доста спомагателни функционалности, услуги и приложения.

Този ход се оказа сполучлив, тъй като през последните години Microsoft е във напредък и влезе в клуба на фирмите с пазарна оценка над 1 трлн. $. Въпреки всичко това, към момента има и доста консуматори, които избират обичайния модел - еднократно заплащане за дълготраен лиценз.

Смяташе се, че Office пакетът на Microsoft към този момент няма да има сходна версия, само че наподобява, че това не е по този начин. В известие в секцията за Microsoft Exchange в уеб страницата на софтуерния колос се споделя, че през 2021 година ще има нова, независима версия на Office пакета.

Тя ще съдържа обособени приложения, които потребителите да конфигурират на компютъра си по обичайния метод. Лицензът ще се заплаща един път и ще остава за потребителя.

За в този момент Microsoft не дава повече детайлности кои приложения ще включи в новия Office пакет, какъв брой ще коства той и по кое време ще излезе на пазара. Очаква се това да стане през идната година, като с наближаването на датата, ще бъдат оповестени и повече детайлности.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР