азарът на смартфони отчита по-добро представяне от очакваното през третото

...
азарът на смартфони отчита по-добро представяне от очакваното през третото
Коментари Харесай

Пазарът на смартфони с неочаквано голям ръст

азарът на смарт телефони регистрира по-добро показване от предстоящото през третото тримесечие на тази година. Доставките към момента падат, само че единствено с 1,3% на годишна база, демонстрират данните на IDC.

Прогнозите бяха за стесняване на доставките с 9% за същия интервал. По-бързото разхлабване на ограниченията за ограничение на ковид обаче с помогнало на световната стопанска система, споделят анализаторите.

Друг фактор се оказват множеството промоции и отстъпки, които производители и търговци са предложили. В страни като Индия, въвеждането на образование от отдалеченост също е стимулирало покупките на мобилни устройства и изключително смарт телефони, които са по-евтини от таблетите и преносимите компютри.

Свиването на пазара е по-голямо в Китай, Западна Европа и Северна Америка. Забавянето на iPhone 12 с месец също е имало сериозна роля в понижените продажби.

Битката на производителите също промени класацията. Samsung се върна на първото място с пазарен дял от 22,7% и 80,4 млн. доставени устройства. Това е и растеж от 2,9% по отношение на предходната година.

На второ място е Huawei с 14,7% пазарен дял и 22% спад на годишна база. Доставените устройства са 51,9 млн. броя.

На трето място е Xiaomi, която за пръв път се качва толкоз високо в класацията. Компанията има и максимален растеж - 42% и пазарен дял от 13,1%. Това я прави претендент и за второто място, в случай че спадът на Huawei продължи поради рестриктивните мерки на Съединени американски щати.

Apple остава на четвърто място с 41,6 млн. доставени устройства и спад от 10,6%. на годишна база. Пазарният дял на компанията е 11,8%.

Общо за тримесечието са доставени 353,6 млн. смарт телефона. Oчакванията са, че навлизането на 5G мрежите ще стимулира нови покупки, само че в огромна степен ще зависи и от развоя на пандемията през идващите месеци.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР