"Аз знаех срещу какво се изправям и именно заради това

...
"Аз знаех срещу какво се изправям и именно заради това
Коментари Харесай

Нинова и Йончева признаха откъде са апартаментите и имотите им

"Аз знаех против какво се изправям и точно поради това влязох в политиката. Не допусках, че ударите против мен ще са толкоз безскрупулни. Очакваме да забележим кой е мафията. Това ще стане ясно откакто основният прокурор разкрие офшорните сметки ", това показа Елена Йончева.



"Г-н Борисов ръководи посредством всяване на боязън и очевидно си търси опрощение за това, което следва. ", добави още Нинова.

Хекимян попита Йончева има вяра ли на прокуратурата: "Там работят доста почтени и способени хора и имаме вяра, че истината ще излезе нескрито ", съобщи изрично тя.

Нинова разгласи, че също има доверие в прокуратурата и няма никакви терзания за обвиняванията против Елена Йончева за пране на пари.

"Може ли само тя да е оповестена, че е употребила средства от банкрутиралата КТБ? От всичко, тъкмо тя ", възмущава се водачът на Българска социалистическа партия.

"Нямам подозрение, че хората, които подадоха сигнал в прокуратурата, ще понесат отговорността си. Когато показахме, че се краде от санирането, Борисов излезе с големи неистини и го осъдих два пъти. Когато поискахме информация за пътищата, той извади огромната бухалка. Никой не се е свързал с мен, нито един човек и нито една институция. Когато аз взимах пари от КТБ, съм работила за ТВ7 и те отиваха за следствията и техниката. При всеки опит да разкрием корупция, вадят бухалка ", добавя Йончева.



Нинова повдигна завесата за връзките на Българска социалистическа партия с президента. "Постоянните обвинявания, че Румен Радев в привързан с Българска социалистическа партия, демонстрира боязън. Върховенството на закона партиен въпрос ли е? Какво тъкмо значи "топла връзка ". Не може ръководещите да избират органа, който ще ги ръководи. Те си избраха по този начин и вижте до къде стигнаха с "Апартаментгейт. Президентът Радев има отговорности по конституция за избора на основен прокурор. Нормално е да прави съвещания и да беседва по този въпрос. Г-н Борисов нахълтва във Висш съдебен съвет и упреква президента, че извършва конституционните си отговорности ", показа тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че изрично застава зад минималната европейска заплата.

"Нашето предложение е за 60% от междинната работна заплата, което е към 600 лева Не може през днешния ден една жена, която е работила 40 години, да получава 260 лева пенсия и да се чуди медикаменти или самун да си купи. Милион и половина българи живеят под прага на бедността. Това не са единствено пенсионери, само че и млади фамилии. Това е геноцид. 40% от българските жители живеят на ръба на бедността. С Румъния стартирахме дружно, а тям минималните работни заплати и пенсии са съвсем два пъти повече от нашите ", поддържа я Йончева.



Нинова пожела преизчисляване на пенсиите.

Хекимян попита Йончева дали ще ревизира оградите по границата, откакто стане евродепутат, а тя отвърна, че прокуратурата би трябвало да се заеме с тази част.

"Вижте какво се случва с Близкия Изток. Създаването на ИД и изнасянето на оръжие към тях демонстрира, че Европа не може да се отбрани сама ", добавя тя по тематиката за мигрантите.



Нинова счита, че България би трябвало да влезе в Шенген и Еврозоната едвам откакто България пребори корупцията.

"Не сме подготвени за Шенген. Нашата граница се пази, поради спогодба сред Брюксел и Турция. Факт е обаче, че който не е желал, той не е минал границата ни ", отвърна Йончева.

"Имаме срещу модела на ръководство на Борисов. Премиерът би трябвало да влезе в Народното събрание и да каже какъв брой е остатъка. Там би трябвало да се реши къде да се похарчат тези пари. Това е Законът, а той го нарушава и работи властническо. Нямаме нищо срещу да да ги дава за това, което го е дал. Той в този момент обикаля по цялата страна и афишира по какъв начин на следващия ден ще отиде и ще даде 30 милиона някъде. Истината е, че тези финансови въпроси се вземат решение в Народното събрание "

"Висшия съвет ще вземе решение дали да се върнем в Народното събрание. Няма да ви отговоря дали ще се върнем и какво мисля по въпроса. 9 оставки за 2 години демонстрира корупцията в кабинета. Цялата листа се събираме и обсъждаме всичко дружно ", заключи Нинова.

Хекимян върна претендентът за евродепутат към абсурда "Апартаментгейт " пожела Елена Йончева да каже в какъв апартамент живее, а тя отговори, че живее чартърен и заплаща със заплатата от Народното събрание. "Имам наследствени парцели от моя дядо, който идва преди 40 години в София от Панагюрище ", добави Йончева.

Нинова пък разгласи, че има два жилището на свое име - в единия живее с мъжа си, а другия апартамент е на сина й.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР