Аз винаги съм бил против заклинания в политиката. Няма все

...
Аз винаги съм бил против заклинания в политиката. Няма все
Коментари Харесай

Влади Горанов: Как да има правителство в страната на заклинанията?

" Аз постоянно съм бил срещу заклинания в политиката. Няма към момента диалог в ГЕРБ за връзките с Българска социалистическа партия и за обединения след изборите, само че мисля, че в страната на заклинанията мъчно ще се направи постоянно държавно управление ".

Това предвижда някогашният финансов министър Владислав Горанов пред bTv.

По мотив неприетите закони на служебното държавно управление, поради които можем да загубим милиарди, Горанов отсече: " Когато бягаш самичък, най-лесно е да излезеш втори ". Според него, обстановката със служебното държавно управление и Плана за възобновяване е почнала още при първия длъжностен кабинет, когато " дългата ръка на Асен Василев се виждаше отдалече и под нейно управление Пеканов вкара вътре доста условия, не наложително са изисквани от Европа ".

А да приемеш самичък закон, тъй като си го написал като наложителен, и макар, че може и да опонира на главния закон, отново да го приемеш, би било неточност.
" Вероятно е правилно изказването на Пеканов (за импортирани 14 закона по Плана за възобновяване, само че признати единствено два- бел.ред.) като численост, само че би трябвало да се види и качеството ", заключи Горанов.

Според него, нито Пеканов, нито Зарков могат да се оправдават с това, че техните администрации са по-лоши и по-безидейни от сътрудниците на депутатите, които също имат законодателна самодейност. И отсече: " Който предлага закони, би трябвало да убеди болшинството, че са положителни, тъй като най-лесно е кажеш, че ти си бял и добър, а те не одобряват нищо твое ".

Горанов бе безапелационен, че тематиката за Шенген стои в едно и също състояние към този момент 10 години. " Това че следващ общественик се провали в дипломатическите старания, не значи, че ние имаме повече какво да създадем ", счита той. Според него, проблем на хората в страните, които са срещу нашето участие са мигрантите.

По мотив правосъдната промяна, Горанов отговори по този начин: " Ако има ясна формула какво да се направи в региона на върховенството на правото, хайде да го създадем, само че в случай че цялата промяна се свежда до промяната на Иван Гешев, това не е промяна. Дотук не видяхме нито една формула, която да удовлетворява тези, които претендират да създадат правосъдната промяна. Не желая да адвокатствам на никого, само че дайте да почистим какво е правосъдната промяна. Ние в ГЕРБ доста добре знаем, имаме подробна пътна карта ".

На въпрос дали корупцията не е спънка, той попита: " За Шенген какво ни пречи проблематичната корупционна среда? Хората, които го настояват са на власт. Кои принадлежности няма един вътрешен министър, с цел да разбере кой е градинаря на Рашков? "

Проблемът с Нексо, съгласно Горанов е единствено един. И той е в заобикалянето на политическите закони, като в частния случай се позволява пазаруване на цели партии, посредством финансиране посредством подставени физически лица. " Държавата да ревизира дали тези лица, които са правили такива дарения, тези средства са ги получавали регулярно или ще има съмнителна непосредственост сред бонуси, раздавани от тези компании и даренията ".

В Съединени американски щати това, което разбираме от медиите, е че активността им е избрана като противозаконна и бяха санкционирани. Той дефинира себе си като закостенял човек, който не има вяра, че създаваш стойност с горене на ток. И заключи: когато има регулации и органи, които надзирават активността, ще бъде доста по-лесно.

По мотив възраженията на Нексо към прокуратурата, Горанов отсече: " Ако не им стигнат силите да потвърдят, обвиняванията, казусът остава репутационен за сметка на прокуратурата.

Винаги съм бил срещу заклинания в политиката, няма диалог, само че в страната на заклинанията, мъчно ще се направи постоянно държавно управление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР