Аз смятах Путин за по-хитър и умен човек, но той

...
Аз смятах Путин за по-хитър и умен човек, но той
Коментари Харесай

Писателят Борис Акунин: Смятах Путин за умен човек

" Аз смятах Путин за по-хитър и интелигентен човек, само че той очевидно е изгубил всякаква връзка с действителността. Смятах, че Русия безшумно ще умира. Но на 24 февруари той направи самоубийствена неточност и считам, че краят не е надалеч. На мен ми е ясната ориста на Путин, на тази война. Путин ще остане до тогава, до момента в който го търпят руснаците ".

Това съобщи за предаването " 120 минути " на bTV един от най-влиятелните модерни съветски писатели Борис Акунин. Акунин, който е един от най-известните съперници на Путин, живее от 2014 година във Англия.

" Отдавна нямам илюзии за режима на Путин. Никой не има вяра на това, което те приказват. На Путин имат вяра единствено неособено интелигентните. Аз обръщам внимание на това, което вършат. Това са дейности незаконни и ужасни и багра се, че ни чакат още повече закононарушения ", разяснява Акунин.

Според него на опасността за осъществяване на нуклеарни удари следва да се гледа съществено. " Вярвам на тази опасност, тъй като това е последното и само средство, с което Путин разполага. Той няма накъде да отстъпи. Когато човек разбере, че краят наближава и има достъп до нуклеарни оръжия, това е доста рисково, изключително за най-близките страни. Говори се за хрумвания за респектиране на украинците с удар в безлюдна територия, най-близкото безлюдно място е Черно море ", сподели още Акунин.

Той обаче смята, че оповестената готовност в Русия обръща доста настройките на хората. " Мобилизацията доста мощно промени настроенията. Путин извика 300 000 мъже, още повече избягаха. От тези 300 000 се чака да се бият на фронта, те не са подготвени, те ще бъдат убивани в големи количества. Това съществено трансформира настроенията в Русия ", сподели още Акунин. Според него е несъмнено кой персонално носи виновност за всичко това, само че за смяна на Русия е нужно доста повече.

" В тази тирания решенията се взимат от един човек. Това е резултат от неговото отделяне от действителността, неговото предпочитание да бъде популярен в комбиниране с несъответстваща визия за действителността...Но Русия е издигната по този начин, че не може да е нищо повече с изключение на империя. Затова демокрацията е невъзможна. Дори на следващия ден Путин да не е на власт, Русия ще поеме по този път. Единственият метод да се промени това е да се промени фундаментално страната, тя не може да съществува във тип на свръхцентрализирана власт, прекомерно огромна е за задачата ", смята още Акунин. Той прикани българите и останалите страни да одобряват добре съветските бежанци и да не сатанизират руснаците.

В профила си в " Телеграм " писателят заяви, че е приключил най-новата си повест " Адвокатът на Бес ". " Това е къса повест за недалечното бъдеще. Електронната версия е с илюстрации на карикатуриста Сергей Йолкин, издадена от американската компания eBook Applications. Хартиената версия е илюстрирана от Микола Питерски и е издадена от израелското издателство " Бабел ". В " Адвокатът на Бес " действието се върти към правосъдния развой против оня, който е запалил украинската война. В " Телеграм " Акунин провежда анкета(link is external) кои са останалите двама, които биха изправили пред съда, в случай че първият е прочут на всички. До момента са дали своят вот 2500 души. Класацията се води от Путин - 31 %, Соловьов (Владимир, тв водещ) - 10% и Шойгу (военен министър) 5.7%.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР