Aз си мисля, че все пак централният казус на годината

...
Aз си мисля, че все пак централният казус на годината
Коментари Харесай

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: СOVID вече е една религия

" Aз си мисля, че въпреки всичко централният проблем на годината е така наречен пандемия, която не зная дали е пандемия, може би е единствено зараза, само че по този начин или другояче човечеството се занимава с нея. Всичко останало към тази пандемия са колатерални вреди за някой, за други победи колатерални победи. Тук влизат американските избори, които са доста значими за цялото човечество. При всички случаи има непряк резултат след Коронавирус. Тук влиза и нашата дребна местна драма, която е обвързвана с министър-председателя, с всичките така наречен следствия, които до нищо не доведоха. Тук влизат и нашите митинги още. Това са едни странични резултати от огромното, което се стовари върху човечеството ".

Това сподели Копринка Червенкова пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ .

" Погледнах във вашия списък по кое време сме си говорили за вируса и се оказа, че сме говорили през март тази година. Март към този момент таман бяха създали КПП-тата, към този момент бяха затворили страната, два пъти на ден се явяваше този военачалник, който броеше болните и умрелите. Човечеството - аз тук следя българското човечество, стартира да изпада в суматоха. Тогава ние сме говорили за това, че е доста значимо хората да не бъдат плашени, хората да бъдат пощадени, тъй като те са извънредно изнежени. Това е едно изнежено човечество, изключително европейската и англосаксонската му част. Това са едни капризни хора, които не са привикнали да се борят с тежки трудности.

Изведнъж това им пристигна на главата, те не можаха да осъзнаят какво е, само че първото нещо, което направиха, е да се уплашат. Тогава дори аз съм споделила нещо, което в този момент си давам сметка какъв брой е илюзорно и какъв брой е невероятно. Казала съм, че е хубаво хората да бъдат щадени от медиите, от този военачалник, който седи и брои умрелите всеки ден, от целия така наречен щаб, който също се занимава с това да инжектира боязън в популацията и призовавах да има повече приемливост към човешката уязвимост и към човешкият боязън.

И се оказа, че това не е боязън, това е смут някакъв, който царува - освен в България, в целия свят. Вчера имах един доста комичен случай. Отивам да адресирам някаква пратка и има опашка. Разбира се, тази опашка доста почтително стои там разграничена с метри, всичките са с маски. Аз, без да имам вяра в нуждата от маските, нося маска, тъй като почитам човешките страхове. И се приближавам до витрината, с цел да прочета там някаква цена, която по-късно ще се наложи да платя за това нещо, което ще изпратя. До мен стоеше едно момиче. Оказа се, че съм нарушила тези метри, които би трябвало да ни разделят. Тя скочи като ужилена, тя скочи чак доникъде на улицата. Аз видях смут в нейните очи. Разбирате ли, това е, това е доста ужасно. Мозъците на хората към този момент са на безформеност ", сподели още Червенкова.

" Аз виждам, че тези хора, които са подвластни на суматохата, се пробват по някакъв метод вътрешно да канализират този си боязън, те не могат да се оправя с него, само че те го трансформират и го трансфораха в вяра. СOVID към този момент е една вяра, маските са атрибутите на религията, ръкавиците също са атрибути на религията ", разяснява Червенкова. " Те си мислят, че по този метод, като обслужват тази вяра, те се оправят със страховете си. Нищо сходно - не се оправят, по никакъв начин не се оправят ", добави тя.

" За мен това е това е страшното - тая безформеност, която е в главите на хората ", безапелационна беше. По-страшно от икономическите загуби, от парализата на живота, от големите опашки на контролно-пропускателните пунктове, от новия вариант на ковид.

" Аз не желая да накърня възприятията на хората. Виждам, че към този момент става дума за усеща, виждам, че те се наскърбяват, когато някой се усъмни в съществуването и в това, което прави този вирус. Те гледат на този вирус към този момент като на някакъв жив организъм. Това е полуда, но полуда! Не зная тази безформеност, която е в главите им, по какъв начин още веднъж ще се трансформира в мозъчни кафези, които да могат да преценят, разсъждават, да правят някакви рационални дейности ", счита Червенкова.

" Мисля, че не са изключително основателни обвиняванията към държавното управление, че нищо не било направило. Правителството след летните митинги беше натикано в кюшето. Хич не му беше до каквито и да било промени или ограничения, които да взима. Плюс това, то към този момент смяташе, че въпросът към този момент е решен с този вирус ", разяснява също тя.

" Смъртността, уверена съм, не е резултат на вируса. Аз още тогава, когато сме си говорили през март с Вас, съм споделила и съм уверена, че съм права, че това е едно нещо, което отключва всички заболявания, които ние носим в нашия организъм. За част от тях знаем, за друга не знаем ", сподели още тя и добави: " Намираме се в това положение, тъй като хората години наред се занимавали здравето си - занемарено здраве заради липса на опция то да бъде обгрижвано. Това е цялата работа. Това е огромният удар против здравната система ", разяснява Червенкова.

" На фона на тази суматоха от вируса, в този момент има страшна опозиция против имунизациите. Като тая работа, има няколко детайла, които не зная до каква степен масата от популацията е наясно с тях. Да кажем, тези ваксини би трябвало да минат през три етапи. Първата фаза е така наречен химическа фаза, в която се схваща до каква степен организмът е в положение да построи антитела, до каква степен химически е сполучлив организмът, с цел да може да реагира, откакто се постави имунизацията. Втората фаза е етапа, в която се търсят страничните резултати - дали има, дали са страшни, дали не са страшни. Третата най-важна фаза, това е етапа, в която се открива взаимоотношението сред резултатност и риск. (...) Китайците изобщо са я отстранили, те са я махнали - движат по първите две, и пуснаха тяхната ваксина. Другите - европейските и американските ваксини, те са някъде при започване на тази трета фаза, само че тя е мощно редуцирана. Това не може да не основава терзание у хората, които може да не ги знаят в детайлности тия работи, само че се питат: " Абе, по какъв начин 35 години се пробват да основат ваксина против СПИН и няма такава ваксина, тук за шест месеца направиха тази ваксина? ". Това основава страхове ", сподели тя.

Лили Маринкова насочи диалога към митингите против държавното управление на Бойко Борисов, към отворените писма на интелектуалци и създатели. Всичко това Червенкова разяснява: " Той (б.р. Борисов) се успокои, само че това е едно подправено успокоение. Аз съм сигурна, че той не е сигурен в това, което ще му се случи. Той дори си мисля, че към този момент знае, че неговата политическа кариера се движи към финала си. Важното е този край да не бъде трагично рисков за него - това е нещото, което сега го интересува. Затова той би трябвало да добута до края на мандата, по тази причина би трябвало да се яви на едни последващи избори, по тази причина може би би трябвало да получи имунитет като народен представител или нещо такова, което да го охранява, по тази причина би трябвало да се разбере с всякакви хора да не го пипат, да не го закачат. Той има потребност от време. Това време го получи. По една или по друга причина го получи, какво да вършим - това е ситуацията. Да забележим по какъв начин, до какъв брой ще може да го използва ".

На въпроса до каква степен идващото ръководство би било според на компромис към Борисов, Червенкова отговори: " Мисля, че част от тях ще бъдат съгласи на подобен компромис. При всички случаи турците ще бъдат съгласни на подобен компромис. При социалистите е по-сложно, само че в едни избрани условия също може да се стигне до едни гаранции, тъй като, давайки гаранция на Борисов, те дават гаранция и на себе си - на идващия, който се ръководи страната примерно ".

" Положителният миг би бил до мига, до който се отстрани опцията ГЕРБ - аз не приказвам за Борисов, приказвам за ГЕРБ, още веднъж да ръководи ". Това сподели Червенкова във връзка това дали би могло да се получи нещо положително, в случай че всички протестиращи се обединят. Тя изясни, че има хора, които считат, че в управлението на ГЕРБ е казусът и приказват за другояче " положителни хора " в партията.

" Аз мислех, че тези положителни хора са към този момент разядени от корупция, от всевъзможни подобен вид изкушения и всичко това би трябвало да бъде махнато от властта, да бъде изчистено от властта. Тука Христо Иванов е прав, когато приказва, че всичките регулаторни органи би трябвало да бъдат разчистени. Това е доста, доста тежка работа. Така че, те в случай че се съберат, а както виждаме те няма да се съберат, може би по-категорично ще избутат ГЕРБ от политическия терен, само че не могат до дъно да го избутат. Както 90-та година, спомняте си какъв брой време трябваше да мине - да мине зимата на Жан Виденов, с цел да бъде избута на Българска социалистическа партия от политическия терен, да бъде набутана в кюшето и имаха някъде 40 депутати. Срамна работа. Сега ще бъде мъчно ", разяснява тя.

Разговорът мина към последната конференцията на Движение за права и свободи. " Любопитно е това, което стана на тяхната национална конференция. Кой ли не се упражни да се изрича по въпроса, какво ли не се видя - до намесва в национална сигурност, изобщо такива нелепости. Няма такова нещо. Турците просто си вземат решение личен вътрешен проблем. Мисля си, че Доган към този момент е отместен, че той не е сигурен, не е фактор. (...) Там има нещо, което ме кара да мисля, че той е отместен, тъй като дружно с него беше отместен и Пеевски ", сподели Червенкова.

На въпроса дали се води съревнование за заместничество на Доган, Червенкова отговори: " Мисля, че към този момент е извоювано надпреварата за наследството. Наследството се завоюва от едно друго потомство - по-младо, и единствено от турци. Мисля, че тези български кърлежи, които се бяха впили в тялото на тая партия (б.р. ДПС) и смучеха какво ли не от тях, те сега ги чистят ".

" Доган, доколкото е допустимо, ще бъде държан прав и показван като облик по всякакви медии - като облик. Забележете, че неговото слово беше прочетено. Той не го изчете самичък. Той е доста значим за този техния електорат - малко като Сталин, нещо такова има, ще го пазят, ще го демонстрират, ще изясняват какъв брой е популярен почетният ръководител, всяка втора дума ще им бъде това, а техните игри към този момент са други. Те извикаха Ердоган, с цел да могат да оповестят, че обстановката е друга. Когато Доган беше в силата си, никакъв допуск нямаше на Ердоган до България ", счита Червенкова.

" Тук всички почнаха да повтарят едни и същи клишета, тъй като те са комфортни клишета. Някак не е комфортно да се каже, че Доган е навън. Просто не е комфортно, а на мен не ми пука и аз го споделям, тъй като виждам, че е навън ", сподели тя в края на диалога.

Целия диалог на Лили Маринкова с Копринка Червенкова можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР