Аз ще спечеля вота за украински президент, каза лидерът на

...
Аз ще спечеля вота за украински президент, каза лидерът на
Коментари Харесай

Юлия Тимошенко се размечта: Аз ще съм следващият украински президент

Аз ще печеля вота за украински президент, сподели водачът на партията " Баткившчина " ( " Отечество " ) и началник на едноименната парламентарна група Юлия Тимошенко, предават международни медии. Политикът от Киев през днешния ден съобщи, че ще се кандидатира на изборите за държавен глава на източноевропейската страна, които се чакат през 2019 година, написа Блиц.

  " Аз съм уверена, че ще застана отпред на нашата татковина. Веднага след успеха си ще направя референдум за смяна на формата на ръководство на страната ", безапелационна бе Тимошенко.

При това тя изрази убеденост в своята победа. " Веднага след успеха си ще направя референдум за смяна на формата на ръководство на страната ", акцентира лидерката на " Баткившчина " Тимошенко.

Припомняме, че през октомври 2011 година Тимошенко бе наказана на 7 години затвор по обвиняване в превишени компетенции при сключването на контракт за доставка на съветски газ. Процесът против нея бе считан от Запада за политически. Впоследствие Тимошенко бе освободена предварително с разпореждане на Върховната рада на Украйна.

Парламентът в Киев одобри промени в Наказателния кодекс на Украйна, с които се декриминализират редица действия, разказани в няколко члена от наказателния кодекс. Според управляващите измененията се постановат, с цел да се приведе националното законодателство в унисон с условията на интернационалното право.  

Така тя прекара повече от две години в излежаване на присъдата си, като през по-голямата ѝ част Тимошенко се намираше в болничното заведение. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР