Аз ще си потърся правата в съда. Ще заведа дело

...
Аз ще си потърся правата в съда. Ще заведа дело
Коментари Харесай

Местан завежда дело за клевета срещу прокуратура

" Аз ще си потърся правата в съда. Ще заведа дело за квалифицирана клюка. " Това съобщи на конференция в Кърджали ръководителят на ДОСТ Лютви Местан във връзка на изказвания на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на негови пътни нарушавания.

Като изключително скандално и предумишлено Местан дефинира изказванието на Арнаудова , че от пътна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи са ги уведомили " че в интервала от 2013 година до сегашния миг Лютви Местан има в действие едно наказателно разпореждане, 1 акт и 13 фиша, всичките за превишена скорост. Всички те са платени, като санкциите и са били в размер от 100 и 300 ".

" Изграден е обликът на рецидивиста, който кара с превишена скорост " , посочи водачът на ДОСТ.

Местан изясни, че е подал молба до КАТ, с цел да му бъдат показани всички наказателни постановления и фишове, за който Арнаудова приказва , че са му издадени на него като причинител.

По думите му най-вероятно от КАТ са засекли нарушавания на коли, благосъстоятелност на Движение за права и свободи.

" Залагам си престижа освен на политик , само че и на човек в това предложение ", акцентира Местан.

Той обясни още, че на това съображение е издадено прокурорско разпореждане за наново лишава на книжката му , само че се окаже прав в предлагането си, ще си търси правата в съда.

По думите му няма друго пояснение също така да са засечени нарушавания от партийни коли на Движение за права и свободи с други водачи.

Той посочи, че лични коли тогава в Движение за права и свободи са имали тогавашният основен секретар и сегашен ръководител на партията и зам.-председателят.
 Цацаров взе на специфичен контрол следствието против Местан
Цацаров взе на специфичен контрол следствието против Местан

ВКП да оказва засилена помощ на прокурорите от Кърджали

По отношение на злополуката, в която почина 6-месечно бебе , дружно с негово присъединяване, той разяснява, че е решил да проговори поради големия брой неистини и квалифицирани клюки по негов адрес , публикувани както от медиите, по този начин и от българската прокуратура.

Местан изясни, че до през днешния ден е избрал мълчанието като израз на съпреживяване на голямата тъга на родителите и околните на починалото бебе.

" Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, лидер на БМВ-то, което удари колата ми ", призна водачът на ДОСТ.

Той акцентира, че лъжите и клеветите са набрали такава скорост, че мълчанието му към този момент било неприемливо.
 Лютви Местан си заплати гаранцията от 10 000 лв.
Лютви Местан си заплати гаранцията от 10 000 лв.

Тя му беше наложена поради злополуката, при която почина бебе

" Не мога да стана съизвършител в добре обмислен сюжет за създаване на облика на злодея, палач на дете, единствено тъй като това би обслужило нечии политически ползи предвид на статута ми на ръководител на партия ДОСТ ", означи Местан.

По думите му продължава да страда по своему за гибелта на детето, само че нямало да поеме върху себе си непознат грях.

" Единственото нещо, което желая е почтено и обективно следствие, което да откри истината за злополуката и на тази основа да се дефинира отговорността ", уточни Лютви Местан.
 Върнаха шофьорската брошура на Лютви Местан
Върнаха шофьорската брошура на Лютви Местан

Все още не е ясно дали прокуратурата ще изиска повторното й лишаване

Според него обаче, че за в този момент се следи тъкмо противоположното. Той посочи, че не е направил нито едно нарушаване на закона за придвижване по пътищата. Спрял е на стопа, погледнал е и в двете направления и като се убедил, че нямало коли, е приключил маневрата в своята дясна лента в посока Кърджали без да лишава ничие преимущество.

Той добави още, че там е бил ударен от лидер, който вместо да продължи в своето свободно платно, е пресякъл непрекъсната линия и маркиран остров, навлязъл в непознатото платно и е блъснал колата му.

Местан уточни, че повода за какво Хюсеин е напуснал своята лента, ще открият специалистите.

" Коментирам единствено обстоятелства, които са явни, няма да разясня нищо от съдебно-медицинската експертиза ", акцентира той.

За него нещата били ясни, само че ще изчака специалистите да си свършат работата, като изрази вярата си те да не бъдат подложени на напън.
 Лютви Местан може да пътува в чужбина
Лютви Местан може да пътува в чужбина

Съдът анулира възбраната му да напуща страната

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че платил паричната си гаранция от 10 000 лева Тя му беше наложена от Окръжната прокуратура в Кърджали поради породената злополука, при която почина 6-месечно бебе.

Ден по-рано пък му беше анулирана възбраната да не напуща страната.

Лютви Местан е упрекнат за породена гибел по несъобразителност на 6-месечно бебе при злополука на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше арестуван за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лв. . По-късно обаче тя беше анулирана от съда , защото нямало доказателства за приходите на политика.

В края на предходната седмица прокуратурата за повторно наложи на Местан същата гаранция , откакто събра нужните доказателства за положението му.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специфичен контрол следствието против Лютви Местан и разпореди на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.
 10 000 лева парична гаранция за Лютви Местан от повторно
10 000 лева парична гаранция за Лютви Местан от повторно

Мярката е наложена ден откакто бе анулирана предходната гаранция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР