Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския

...
Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Ще отида в Бургас, ще си закача релса и ще се удавя

" Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя. ". Това съобщи Валери Симеонов, като до крайната мярка ще прибегне, ако и идната инстанция удостовери решението на тричленния състав на Върховен административен съд да анулира измененията в проекта за ръководство на Пирин, признати от кабинета през декември 2017 година, оповестява " Сега ".

Държавата да апелира решението на тричленния състав на Върховния административен съд, това ще предложи на съвещанието на кабинета другата седмица вицепремиерът Валери Симеонов.

" Трябва да има поредност в държанието на всеки субект и на всеки орган. Министерски съвет има решение за предпочитано подкрепяне на построяването на втори въжен превоз. Така че наложително би трябвало да апелираме ", съобщи пред " Сега " Симеонов, който предходната седмица беше упрекнат от водача на " Атака " Волен Сидеров, че организира акция в избавяне на " редови войник Цеко ".

Приетите ремонти от държавното управление в проект за ръководство на народен парк " Пирин " бяха направени в последните дни на предходната година, без екооценка и даваха опция за сечи и строителство на огромни площи от парка.

Лидерът на НФСБ изясни, че не вижда логичност държавното управление да търси среща с представители на природозащитните организации, които стачкуваха месеци поради решението на кабинета. " Ние сега имаме проблем със правосъдно решение, а не с природозащитниците ", сподели вицепремиерът. 

С атакуваното решение на Министерски съвет се отвори опция за сторителство на втори въжен превоз на Банско. В края на 2017 година държавното управление разпореди на министъра на околната среда и водите, при съществуване на капиталов интерес за построяването на нова кабинкова линия в ски зона Банско, да се подхващат незабавно всички ограничения по екологичното законодателство, тъй че такава да бъде направена във допустимо най-кратък период. 

Според състава на Върховен административен съд при решението на Министерски съвет са нарушени разпореждания на Закона за запазване на околната среда (ЗООС) и на Закона за биологичното многообразие (ЗБР), не са осъществени екологична оценка и оценка на въздействието върху околната среда, каквото е условието за проекти, стратегии и капиталови оферти за строителство, действия и технологии или техни промени или разширения, при чието реализиране са вероятни обилни въздействия върху околната среда.

Тричленният състав счита също, че административният акт не подхожда на главната цел на Закона за предпазените територии, а точно: опазването и съхраняването на предпазените територии като национално и общочовешко благосъстояние и притежание и като специфична форма на запазване на родната природа, способстващи за развиването на културата и науката и за благополучието на обществото. В член 2, алинея 2 Закон за защитените територии категорично е планувано, че опазването на природата в предпазените територии има преимущество пред другите действия в тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР