Аз ще съм контролът!, обяви американският президент Доналд Тръмп преди

...
Аз ще съм контролът!, обяви американският президент Доналд Тръмп преди
Коментари Харесай

Конгресът блокира контрола на Тръмп върху пакета от 2,2 трилиона долара срещу пандемията

" Аз ще съм контролът! ", разгласи американският президент Доналд Тръмп преди дни при изготвянето на законопроекта, предусещащ избавителен проект за 2,2 трилиона $ в поддръжка на американския бизнес против следствията от ковид.

 Конгресът обаче реши друго, осведоми Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Законодателството, целящо частично да помогне на бизнеса и корпорациите, наранени от прекъсването на работата поради коронавирусната пандемия, вкарва голям брой нива на отчетност за милиардите долари заеми, грантове и директни парични средства, които скоро ще потекат от федералното държавно управление. Очаква се Камарата на представителите да го одобри през днешния ден и да го изпрати на Тръмп за автограф. (По-рано бе обявено, че процедурата може да се проточи и това да стане през уикенда - бел. ред.).

В последна сметка двупартийният заключителен пакет включва огромна част от това, което желаеха демократите, създавайки трио от регулатори, както и други механизми за инспекции, с цел да се подсигурява, че с парите не се злоупотребява. Учредява се контролен съвет, формиран от генерални инспектори, наименуван Комитет за отчетност на отговора на пандемията. Разкрива се и обособена специфична позиция на общоприет контрольор в министерството на финансите, както и се сформира нова комисия от специалисти, която да рапортува на Конгреса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР