Аз ще продължа да говоря, и сега го казвам съвсем

...
Аз ще продължа да говоря, и сега го казвам съвсем
Коментари Харесай

Кирил Петков: Продължаваме разговорите с много хора -

" Аз ще продължа да приказвам, и в този момент го споделям напълно ясно, с всеки, който взема решение, че в този миг влизането на България в една политическа рецесия, в средата на войната, в енергийната рецесия, в инфлационната рецесия, е най-безотговорното нещо, което може да се направи. "

Това сподели министър председателят Кирил Петков пред публицисти във Велико Търново.

Изказването му е във връзка оповестеното през вчерашния ден разединение на " ИТН " и напускането на партията и парламентарната група на спортния министър и петима депутати - Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов. Така " Продължаваме промяната " си обезпечи 5 сигурни гласа (6, в случай че оставката на Василев се гласоподава и той се върне в Народното събрание). Необходими обаче са най-малко още 7 народни представители, които да обезпечат кворума.

Петков съобщи, че сега най-важната му цел е намирането на 121 депутати, които нямат никакви зависимости и които няма да стопират значимите промени и актуализацията.

Премиерът още веднъж благодари за " смелостта " на отделилите се от Има Такъв Народ депутати, които избрали България пред лоялността към партийния водач. Той чака образецът им да бъде последван и още народни представители да поддържат ръководството.

" Сигурен съм, че ще намерим още хора и още съидейници. Чисто математически тук става дума за това какъв брой хора, създали клетвата за народни представители, ще застанат зад думите си. Продължаваме диалозите с доста хора. "

Кирил Петков отхвърли обвиняванията в задкулисие поради срещата, извършена в дома на спортния министър Радостин Василев, където разговарял с депутати от Има Такъв Народ. Той напомни, че още в самото начало - след излизането на Има Такъв Народ от властта, съобщи, че ще търси 12 почтени депутати.

Премиерът разяснява и публикувания от Тошко Йорданов. Петков съобщи, че в него не чува закани, а ваденето на подобен " компромат " е клевета на Има Такъв Народ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР