Аз се надявам Румен Радев да остане верен на прицнипите,

...
Аз се надявам Румен Радев да остане верен на прицнипите,
Коментари Харесай

Иво Христов: Радев бе нарочван за човек на Москва, после за натовец. А той се придържа към националния интерес

Аз се надявам Румен Радев да остане правилен на прицнипите, които съобщи - взаимност, правдивост, правда, суверенитет, които мисля, че бяха оценени от българския гласоподавател, който възобнови пакта на доверие с президента макар масираната акция за дискредитиране, на която той бе обект в продължение на 5 години, уточни някогашният шеф на кабинета на Радев пред Българска национална телевизия началото на втория мандат на президента.

Добави, че президентът доста ясно е споделил, че служебните държавни управления са към този момент в предишното и ръководещото болшинство сега носи цялостната отговорност за ръководството.

" В България постоянно всичко, и битовите каузи, та чак политическите се поясняват през призмата на " собствен човек ", сподели евродепутатът.

Подчерта, че посредством КСНС Радев е коригирал ентусиазма на премиера Кирил Петков, за период от 6 месеца за рухване на българското несъгласие за РСМ. Никой не е давал мандат за сходен период и това заричане към този момент няма мощ.

" Планът за възобновяване е доста по-малък залог от нашата многовековна история, еднаквост, език и просвета, така че в листата с цели ние първо би трябвало да защитим себе си като бъдещо наличие в света и на картата на Европа ", счита Христов.

Споменаването на имената на Радев и Петков в тирада на Джо Байдън е знак на положително отношение, само че българският народ суверенно избира своите ръководещи и не би трябвало да подценяваме демократичните процедури и обстоятелството, че ние сами решаваме кой да ни ръководи, сподели още Христов.

" В хода на своя мандат Радев позна всичко: първоначално беше нарочван за човек на Москва, в края на мандата пропагандата се опитваше да го изкара триморец, натовски военачалник. Така се случва с редките български политици, които се придържат към националния интерес ", разяснява той.

Призванието на президента не е да прави конституционна промяна, съобщи Христов. Добави, че не е осведомен с плана на Румен Радев за конституционни промени, само че не счита, че те ще са нещо сензационно или отвън рамките на обичайна парламентарна република.

.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР