Аз също съм умерен песимист за създаването на правителство в

...
Аз също съм умерен песимист за създаването на правителство в
Коментари Харесай

Юрист: Имаме нужда от опитни политици, добре сглобено правителство и ясна геополитическа позиция

Аз също съм сдържан черноглед за основаването на държавно управление в границите на това Народно заседание. Но е извънредно време политическите водачи да си дадат сметка, че на няколко следващи избора гласоподавателите им дават напълно ясна задача - съдружен разговор, да се търси повече единодушие. Качеството на политическия разговор у нас обаче е на отчайващо равнище през последните години. Ние виждаме, че алените линии се издигат на фундамент. 

Това разяснява пред Нова тв юристът Борислав Цеков. 

Когато страната, а и Европейски Съюз е в такава сложна обстановка, социално-икономическа рецесия, не мисля, че би трябвало да има такива дребнави червени линии. Линии може да има по геополитическата ориентировка на страната, това дори е належащо, само че да бъдел махнат един или различен, това към този момент.... Избирателят, рационалният гласоподавател праща дадени депутати в Народно събрание, с цел да намират решения, а не като бъдат определени народните представители единствено да се оплакват, че с този не могат да работят, с оня също, разяснява той.

Не може страната да продължава да буксува. Избирателите този път гласоподаваха избор на съмнение към миналата коалиция. Затова Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия дружно имат по-малко депутати, в сравнение с опозиционните партии. Това би трябвало да вземат поради, когато беседват. Едните би трябвало да се смирят малко, а другите да не предявяват непотребни искания, тъй като те по-рано бяха в същата обстановка. Те всички би трябвало да седнат и да търсят положителните решения за страната, уточни юристът. 

Аз съм песимист, че ще се сформира държавно управление, само че съм уверен, че сега България има потребност не от избори, а от добре съединен кабинет, от готови хора, опитни и с ясна геополитическа ориентировка за свибодния свят - без неутралитети, снишавания и такива неща. Това е основно за страната с цел да стоим добре и на интернационалната сцена и с цел да решаваме проблемите си тук, изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР