Аз съм защитил един закон в Министерския съвет. Стоя само

...
Аз съм защитил един закон в Министерския съвет. Стоя само
Коментари Харесай

Ревизоро назова защо зелените не са прави

„ Аз съм защитил един закон в Министерския съвет. Стоя единствено зад текстовете, които съм защитил ”, съобщи пред Нова телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров във връзка Закона за биоразнообразието.

За него той добави, че се е съобразил на 90% с настояванията на „ зелените ”.  „ Защитил съм един закон в Министерския съвет ”, уточни още той.

„ От 2007 година се точи нещо си, имаме наказателни процедури, тъй като отлагаме. Този закон би трябвало да стане, с цел да не поносим наказания. Ако не се одобри, ще получим такива ”, безапелационен беше Димитров.  

„ Трябва да кажа за героизма, който Министерство на околната среда и водите направи в последните месеци. За първи път от последните 20 години на българското Черноморие минимум се е строяло, минимум са се слагали чадъри, минимум са се смачквали мидите или се е размътвала водата. Най-малко електричество е изхабено, минимум излъчвания от коли. Това се дължи на обстоятелството, тъй като визитата е било минимум ”. Така разяснява втория митинг на природозащитници против застрояването на морето, по Рила и по българските планини отрасловият министър.

Според него са разкрили няколко пречиствателни станции и това не се вижда. " По Черноморието ревизираме Алепу, Диневи и Бобокови ", съобщи той.

" Като разбрах, че всичко, което желая да направя - няма да стане, взех решение да не се занимавам, а да дам парите на кметовете и да помогнем на едно-две сметища, да се изградят една - две пречиствателни станции и така нататък. Те да си афишират публични поръчки. Законодателството и процедурите са за това да решаваме проблемите на хората - да имат канализация, тръбопровод. Правя това, което мога по закон ", безапелационен е министърът на екологията.

Що се отнася до багера на Рилските езера, той съобщи, че ще бъде наложена оптималната наказания. " Не утвърждавам и не би трябвало да има сходни неща, екскаватор там няма място. Проектът, по който би трябвало да се прави, е без екскаватор. ", сподели още той.

Той изясни, че има случаи, когато се изхвърли отпадък, а екскаватор на общината върви и го зарива.

" Имало е компании, които са внасяли батерии, ние сме употребили непознати компании за унищожаването на сходни боклуци, тъй като е скъпо. Преди 3-4 години се появяват компании у нас, които се оказва, че могат да го преработват. Оказва се обаче, че в действителност са загробвани тези боклуци. Например в Червен бряг има 4 силажни ями, като едната е с размер 40 на 20 м. Нямаме бунище, което да е намерено и да не е наложена глоба. Това, което ни е предоставено - го вършим ", съобщи Димитров.

Що се отнася до измрялата риба, той сподели, че имаме заплашителен проблем с пестицидите. " В България се вкарват препарати с подправени етикети. Трябва след това да се унищожават тези пестициди, само че и това като с акумулаторите е ужасно скъпо. Всички задания, дадени от Прокуратурата - ще ги осъществим ", отсече екоминистърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР