Аз съм за изтребител, който освен да може да лети,

...
Аз съм за изтребител, който освен да може да лети,
Коментари Харесай

Плевнелиев се сравни с изтребител и разкритикува Радев

Аз съм за изтребител, който с изключение на да може да лети, да може и да стреля. Да може да отбрани националния суверенитет на България. На F-16 можете да закачите всичко, а на „ Грипен “ - не всичко. Това сподели Росен Плевнелиев, президент на Р България в интервала 2012-2017 година, представен от " Дарик ".

„ Аз цялостен живот съм си купувал използван „ Фолксваген “, използвано „ Ауди “ - доста хубави коли, рационален избор. Аз нямам нищо срещу използван аероплан. Вместо да купуват 10 „ Грипен “-а, в случай че купят 4-5 F-35, може би това ще е най-мъдрото решение. Какво съставлява F-35 – това е един аероплан, чисто нов, който самичък по себе си води борба против 8 други самолета. Защо ви би трябвало „ Кобрата на Пугачов “?, попита Плевнелиев. Той уточни, че пожелава триумф на президента Румен Радев. „ Успехът на президентската институция е доста значим за мен. И противоположното, неуспехът на президента Радев не е мой триумф. За тези 6 месеца той позволи значително неточности. Искрено се надявам да се поучи от тях “, разяснява той. Според него президентската институция не би трябвало да е властови център, а център на салдото.

„ За мен също не е ясно по какъв начин по този начин българският държавен глава натиска в една посока. На българския държавен глава по никакъв метод не му отива да въздейства на която и да е било социална поръчка, още повече за милиарди “, сподели Плевнелиев. „ Отгоре е Румъния, изпод е Турция, Гърция, по-нагоре над Румъния е Полша, всички те са с F-16, всичките те са наши другари, сътрудници и съдружници каквото и да стане. За разлика от Русия и Сърбия да вземем за пример. И с всички тях не сме съвместими. Според мен България ще вземе едно извънредно недалновидно, неверно решение, при което ние още веднъж ще посочим, че не сме с останалите си съдружници и сътрудници - oтново пробитите от руснаците “, разяснява той. „ Вря и кипя в интернационалните каузи. Това е методът, по който не преставам да бъда потребен на България, да съставлявам България “, заяви Плевнелиев.

По думите му България изрично би трябвало да застане на страната на солидарността. „ Аз поддържам солидарно решение за всички страни членки и тези, които не се съобразят с решението на Европейски Съюз и на страните членки, би следвало, по един или метод да носят отговорност “, разяснява той проблема с Вишеградската четворка. Според него в случай че с Македония успеем да договорим обща история, това би било огромно достижение за българската дипломация. „ Македония е страна самостоятелна, суверена, млада. Тя има лична история. Тя има цялостната независимост да си предложения който си желае и да си образува нацията както си желае. Македония по никакъв метод е би трябвало да манипулира българската история или нашата обща история. Самуил е наш общ цар. Самуил е популярен български цар “, разяснява Плевнелиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР