Аз съм в постоянна връзка с , чуваме се по

...
Аз съм в постоянна връзка с , чуваме се по
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Правилата са ако заведенията отворят сега, да бъдат глобени

Аз съм в непрекъсната връзка с, чуваме се по няколко пъти дневно с тях, участваме в срещи. Абсолютно съм осведомен, вършим всичко допустимо да отговорим на настояванията им. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система. На въпрос дали в случай че, ще бъдат санкционирани, Борисов съобщи: във всяка една стопанска система, народна власт, би трябвало да се съблюдават законите, разпоредбите, в тази ситуация те са такива.
Готов съм да открием един отворен кабинет за бизнеса в министерството, тъй че те да са дружно с нас и да са осведомени за всяка една стъпка, акцентира министър Борисов. По думите му, от управляващите се търси баланс - да се резервира здравето на хората и по едно и също време да имаме постоянна стопанска система.
Мерките потвърдиха, че България се оправя и от икономическа, и от здравна позиция доста добре, счита министър Борисов.
Той призна, че има справедливи тематики, по които се дискутира интензивно с бизнеса.
Интервенцията сега действително е към милиард и половина, и още към половин милиард са в ход, изясни министърът по отношение на финансовото подкрепяне по.
Има минимални забавяния, които са от справедлива позиция, тъй като администрацията би трябвало да обработи хиляди заявки, хиляди банкови кодове, айбани. Към момента сме подкрепили над 300 000 работни места, а общо компаниите са към 50 000 и това е един голям размер на работа.
Така че, по тази причина поканвам бизнеса да бъде дружно с нас, да взимаме дружно решения. Политиката, която прилагаме, е да стигнем до всяка една компания. Стремим се да не остане неподпомогнат бизнес, безапелационен е министърът.
. Мерките, които минават през ББР за безлихвени заеми за физически лица и компании с облекчени условия за кредитиране, ще работят доникъде на годината, само че смятам, че имаме задоволителен запас и те да бъдат удължени до септември, сподели още Борисов.
В Бюджета за 2021 година са заложени и още нови ограничения. Очакваме задвижване по линия на износа и вложенията, и се надяваме да осъществяваме стопански напредък от към 3-4% през 2021 г, предвижда министърът на стопанската система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР