Аз съм учредител на ГЕРБ. Познавам се с хора от

...
Аз съм учредител на ГЕРБ. Познавам се с хора от
Коментари Харесай

Нароченият за хакерската атака бизнесмен: Аз съм учредител на ГЕРБ

" Аз съм основател на ГЕРБ. Познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и от кое място ли не ", разгласи в петък притежателят на компанията за киберсигурност " ТАД груп " Иван Тодоров пред Българска национална телевизия. Той е упрекнат задочно като подстрекател на хакерската офанзива против Националната организация по приходите (НАП).

Обяснението на Тодоров за връзките му с ръководещата партия ГЕРБ оспорва тайната доктрина, стартирана от заместник-главният прокурор Иван Гешев преди няколко дни. Прокурор Гешев изясни, че хакерската офанзива против Национална агенция за приходите е имала за цел да разклати страната и загатна, че е обвързвана с политическите цели на " Демократична България ".

Иван Гешев обърна изключително внимание на " преекспонирането на случая в избрани медии ", както и на " бързата реакция на " Демократична България " по тематиката и поисканата от тях оставка на финансовия министър Владислав Горанов. Прокурор Гешев напомни, че интензивно наличие по малките екрани имал и водача на ДСБ Атанас Атанасов, който е някогашен началник на Националната работа за сигурност по времето на Иван Костов.

Атанас Атанасов стартира версията, че хакерската офанзива може да има връзка с ръководещите. Иван Гешев назова теорията на Атанасов " фантастика " и изясни, че офанзивата може да има връзка с извънпарламентарната съпротива. Сега притежателят на " Тад груп " самичък се освети като непосредствен до ръководещата партия ГЕРБ.

" Твърдението, че компанията " ТАД Груп " е политически обвързана с извънпарламентарната съпротива и че е желала да удари страната, е неуместно ", разяснява Иван Тодоров пред Българска национална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР