Аз съм убеден, че ще има коледни надбавки. Това заяви

...
Аз съм убеден, че ще има коледни надбавки. Това заяви
Коментари Харесай

Пенсионерите на са на себе си след тази прогноза на Симеон Дянков ще имат ли коледни надбавки

Аз съм уверен, че ще има коледни надбавки. Това съобщи пред bTV някогашният финансов министър Симеон Дянков. „ Вървят към разновидността да няма коледни набавки, тъй като не се събират приходите. Дупката в бюджета сега е по-голяма, към 2.5 милиарда лева и по тази причина се приказва да няма такива спомагателни заплащания.

Аз съм уверен, че ще има коледни надбавки. Това е традиция в България, понякога се приказва, че няма задоволително пари и би трябвало да се вършат по различен метод сметките. Такива пари има “, съобщи той.

„ Като се прави бюджет за годината, първо се пресмятат разноските, които би трябвало да се създадат, а по-късно се гледат приходите дали са вероятни. Оттам нататък, като станат действителни приходите, се понижават разноските.

В Бюджет 2023 те пресметнаха какви разноски им трябват и оттова много оптимистично споделиха на митниците и на Национална агенция за приходите: съберете приходите. Тази година с 24% е увеличена събираемостта, която би трябвало да направи Национална агенция за приходите. Това е невероятно и затова сме с тази дупка, за която си приказваме “, сподели още Дянков.

Що се отнася до концепцията на финансовия министър Асен Василев оптималният застрахователен приход да се усилва, Дянков съобщи, че това значи, че той ще е обвързван по някакъв метод с развиването на стопанската система. „ Това не е неприятна концепция, да се надяваме, че и другите му хрумвания ще са толкоз положителни “.

Бившият министър на Борисов разяснява и горещата тематика „ Лукойл “. По думите му, опцията България да си вземе парите от налози, които заплаща „ Лукойл “, е нулева.

„ Първо, тъй като към този момент сме към края на годината, а тези налози облага се заплащат до юни месец. По-скоро би трябвало да приказваме какво ще стане идната седмица, когато стане ясно, че няма да има постъпили налози “, коментира той.

Според него грешката да се платят доста по-малко налози е позволена от шефа на Национална агенция за приходите.

„ През годините „ Лукойл “ се е случвало да платят налог облага, само че е било няколко пъти и то по малко “, сподели още той.

Що се отнася до това дали жителите на България са ощетени от това, че рафинерията не заплаща налози у нас, Дянков е безапелационен, че това се вижда ясно. „ Тези пари не влизат в нашия бюджет и не оказват помощ на българските консуматори “, добави някогашният финансов министър.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР