Аз съм убеден, че с построяването на Хемус БВП на

...
Аз съм убеден, че с построяването на Хемус БВП на
Коментари Харесай

Борисов: Хемус повишава БВП на България с 10-20%

" Аз съм уверен, че с построяването на " Хемус " Брутният вътрешен продукт на страната ще се вдигне най-малко с 10-20% ", съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на ревизия на строителните действия при сектора Ябланица-Боаза на автомагистрала " Хемус ", представен от държавния пресцентър.

Министър-председателят заяви, че от 15 май т.г. ще стартира полагането на асфалт и даде обещание, че построяването ще влезе в период. До 2022 година има " действителна опция " автомагистралата да стига до Плевен.

По информация на Агенция " Пътна инфраструктура " работата по правата Ябланица-Боаза напредва и е изцяло реалистично да е подготвена през есента - към половин година по-рано от плануваното. По контракт правата би трябвало да е приключена през март 2020 година

В края на предходната година държавното управление обезпечи 1,12 милиарда лева без Данък добавена стойност за построяването на 134,14 км от Автомагистрала " Хемус " в сектора от пътен възел " Боаза " до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново. Трасето е предоставено на " Автомагистрали " ЕАД, е разграничено на 6 сектора.
 Старт на изследванията за трета лента по
Старт на изследванията за трета лента по " Тракия "

Министър поддържа концепцията за тунел под " Петрохан "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР