Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус", брутният вътрешен

...
Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус", брутният вътрешен
Коментари Харесай

Борисов се обзалага, че Хемус ще покачи БВП с 10-20 на сто

Аз съм уверен, че с построяването на "Хемус ", брутният вътрешен артикул на страната (БВП) ще се вдигне с най-малко 10-20%, мога да се обзаложа. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който дружно с министри ревизира построяването на правата сред Ябланица и Боаза на Автомагистрала "Хемус ", която е близо 10 км.

Строителството ѝ стартира в края на март 2018 година и се финансира със средства от националния бюджет. Работата по нея напредва и е изцяло реалистично да е подготвена през есента, към половин година по-рано от плануваното, предвижда министър-председателят.

"Чували сме всевъзможни нелепости за "Хемус ", кой какво правил - само че в действителност автомагистралата е била направена до Ябланица и Правец, разбирате за какво - че изобщо няма планове, никой в никакъв случай не е мислил да прави "Хемус "... Няма план, а всички умират да приказват за Северозапада, Северна България и всичко останало ", добави Борисов.

Според него до края на 2022 година аутобанът ще подмине Плевен. "Убеден съм, че до 2 години ще се оправят и от Белокопитово до Търговище. През това време вършим инженерните планове, с цел да вържем Търговище до такава степен, където ще излезем от Плевен. Финансовият министър Владислав Горанов е обезпечил заплащанията. Петя Аврамова работи с инженерните планове за идващите лотове. След година и половина карате по автомагистрала, а се не помни трудът на стотици служащи, които са тук. Препоръчвам ви да ги видите. Каня ви да видите по какъв начин се работи и на идващите два лота ", добави Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР