Аз съм убеден, че бюджетът в края на краищата ще

...
Аз съм убеден, че бюджетът в края на краищата ще
Коментари Харесай

Николай Денков: Убеден съм, че бюджетът ще бъде приет и ще бъде реалистичен

„ Аз съм уверен, че бюджетът в края на краищата ще бъде признат и ще бъде реален “.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков пред „ БНР “ във връзка последните задочни диспути сред парламентарно показаните партии по отношение на Бюджет 2024 . Припомняме, че планът бе показан в петък от министъра на финансите Асен Василев, след което бе неодобрен от ГЕРБ, а от опозиционните „ Възраждане “ и „ ИТН “ предстоящо обявиха, че няма да го поддържат .

Денков отговори на Бойко Борисов и ултиматума, който той му сложи, като съобщи, че се надява в скоро време ГЕРБ да влязат в работен режим след изборите. Той засяга главно работата по бюджета за идната година и конституционните промени

Премиерът разяснява и въпроса за недостига и неизпълнението на приходната част, като  съобщи, че няма никаква заплаха отвън границите на трипроцентния недостиг .

Относно целите на ГЕРБ-СДС за инфраструктурата и за общините , Денков акцентира, че бюджетът за финансови разноски, който се предлага за идната година е с 50% по-голям от тазгодишния, което по думите му е голямо нарастване

„ Твърденията, че някой подценява финансовите разноски, са изцяло погрешни. “

Денков изрично отхвърли изказванията , че няма да има задоволително средства за общините , като посочи че те ще трябват да бъдат отпуснати тогава, когато има показани съответни планове. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР