„Аз съм работещ пенсионер. Получавам 550 лв. заплата. Имам 40

...
„Аз съм работещ пенсионер. Получавам 550 лв. заплата. Имам 40
Коментари Харесай

Над 100 медицински сестри в Плевен протестираха с искане на достойни заплати

„ Аз съм работещ пенсионер. Получавам 550 лева заплата. Имам 40 година трудов стаж, а пенсията ми е 360 лева Това, което ви приказват, че заплатите ни са увеличени с 200 лева, е цялостна неистина. Реалното нарастване на заплатите на колежките е тъкмо 55 лева За работещите пенсионери нарастване няма. Ако те изоставен, Университетската болница в Плевен би трябвало да бъде закрита. “
Това описа пред Actualno.com здравната сестра Недялка Андреева преди началото на днешния протестен протест на сътрудниците й пред постройката на регионалната администрация в Плевен. Тя добави, че в нейното поделение в плевенската Университетска болница сега работят три пенсионерки. Ако те си тръгнат, няма кой да заеме местата им. Работещите пенсионери не получават нищо в допълнение за това, че дават нощни смени, че при тях са незабавните случаи на пациенти с тежки болести и други А заплатите им са колкото на санитарите, твърди още Андреева и съобщи:
„ Ако нещо не се промени, ще напусна, пък в болничното заведение да се оправят както могат. “
Над 100 медицински сестри се събраха на протестния протест в Плевен. Те носеха плакати „ За заслужен труд – почтено възнаграждение “. Сред тях имаше работещи в детски ясли и детски градини, в учебно опазване на здравето, в Дома за медико-социални грижи, от Университетската болница и други Инициативата им бе подкрепена и от студенти на плевенския Медицински университет.
„ Хората ни са недоволни от ниските заплати. Заради това възнаграждение доста лекари и медицински сестри напуснаха страната. 30 000 сестри към този момент са отвън България. Много от тези, които останаха тук, работят в пенсионна и в пред пенсионна възраст. Ако тази наклонност продължи, след 7-8 години Плевен може да остане без медицински сестри в детските ясли и градини и в учебните заведения. В Университетската болница пък поради ниските заплати толкоз не доближават фрагменти, че една сестра работи в две-три отделения. Тези медицински сестри са преуморени, те са сложени непрестанно в стрес. А това не е в полза на болните, които те обслужват “, изясни доктор Румяна Нинова, водач на локалната конструкция на Федерацията на опазването на здравето към КНСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР