Аз съм направила твърде много в Перник да има по-добро

...
Аз съм направила твърде много в Перник да има по-добро
Коментари Харесай

Церовска направила много за Перник, но го остави без вода

Аз съм направила прекалено много в Перник да има по-добро водоснабдяване и това си проличава от всички вложения с мое присъединяване. Язовир ”Студена ” е изключителна държавна благосъстоятелност и се охранява доста особено, по тази причина какво се случва с водата би трябвало да бъде изяснено след една доста щателна инспекция.Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният кмет на Перник Вяра Церовска.
" В моя мандат е планиран водния цикъл на Перник и има договореност с Министерство на околната страна и водите. Воден режим се постанова от ВиК сдружението, а не от кмета. Не съм била на работа, когато е пристигнало писмото от ВиК сдружението поради акцията ", сподели още тя.

Най-малко 4 месеца ще продължи водният режим в Перник

По думите ѝ на 5 април тя е лимитирала използването на вода за непитейни цели - поливане и така нататък, това са моите пълномощия. " Има голям брой инспекции и налагане на санкции в този интервал. Никой не може да планува какви ще са преваляванията през месец април и май.

През август и септември повредите в Перник бяха доста. Тогава се обсъждаше въвеждането на воден режим, само че въвеждането му щеше да усили повредите ", посочи още някогашният кмет на Перник.

" За да се употребява 1 л вода от перничани се губят 3 л, за транспорт по мрежата, а това е доста ", сподели още тя.

По думите ѝ през 2012 година главният боязън на перничани е било, че стената на " Студена " ще се скъса и ще залее града. Направила съм доста за подобряването на ВиК мрежата в града и това си проличава ", отсече още тя и добави, че гледа умерено съгражданите си в очите.

Направила е доста, а остави града без вода, разясниха хора от митинга в Перник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР