Аз съм на парно, моята сметка е по-висока от предишния

...
Аз съм на парно, моята сметка е по-висока от предишния
Коментари Харесай

2900 лв. сметка за парно? Лъжат ли ни?

Аз съм на парно, моята сметка е по-висока от предходния отоплителен сезон. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България “ на NOVA омбудсманът на Република България Диана Ковачева във връзка хаоса със сметките за парно в столицата.

В репортаж клиент на столичната „ Топлофикация “ съобщи, че е щяла да получи инфаркт, когато на първа страница на сметката си е видяла сума от 2900 лева. 

„ Жената е щяла да получи инфаркт от първа страница на фактурата - информацията е неразбираема и подвеждаща “, посочи Диана Ковачева. „ Получавате фактурата, на първа страница виждате, че би трябвало да плащате хиляди лв., едвам на втора страница може да видите на специфичната фактура колко би трябвало да доплащате. Първо, информацията е подвеждаща -. виждате една огромна сума на първа страница, която би трябвало да платите. Това не е сумата, която дължите “, уточни омбудсманът.

„ Пратих рекомендация информацията да бъде ясна, разбираема, не подвеждаща, такива са условията – не е ясно какво плащате. Когато хората не могат да схванат какво заплащат, те не могат да защитят правата си “, добави Диана Ковачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР