„Аз съм му пратил на премиера (Бойко Борисов) вчера едно

...
„Аз съм му пратил на премиера (Бойко Борисов) вчера едно
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Пратих на премиера съобщение, би било добре да се срещнем

„ Аз съм му пратил на премиера ( Бойко Борисов ) през вчерашния ден едно известие, в което написа: „ Би било добре да се срещнем, тъй като ситуацията ескалира и става доста неприятно ". Това сподели притежателят на оръжейното дружество „ Емко” Емилиян Гебрев .

Той се яви през днешния ден на разпит в Националната следствена работа. Поканили го по телефона, не знае защо.

Гебрев подсети, че през 2017 година се срещна с Борисов ( тогава беше лишен краткотрайно лицензът на „ Емко ”). По думите му тогава министър-председателят е признал, че страната е позволила неточност и това няма да се повтори.
Държавата и „ Емко ” се договориха, митингите се анулират Това стана ясно след среща сред премиера, икономическия министър и представители на оръжейната компания
„ Атаките към мен започнаха през 2015 година, когато дадох моето единодушие да вземам участие, финансирам и придобия „ Дунарит ", разяснява Гебрев.
Емилиян Гебрев: Обвиненията против мен са за да бъде спряно придобиването на „ Дунарит ” „ Няма по какъв начин един цент да е пристигнал при нас без да е 1000 % по закона ”, разяснява Гебрев
На въпрос на bTV дали протичащото се може да се пояснява като офанзива на Делян Пеевски той отговори: „ Как да ви кажа дали е Делян Пеевски? Той към този момент е някакво нарицателно за каквото се случва. Тя страната ни мачка, защитавайки някакви държавни ползи. Какви са тези държавни ползи, преплетени с други, не мога да ви кажа “.

Емилиян Гебрев дефинира положението на „ Емко “ като „ съвършено “. „ Винаги сме били добре, може би това ядосва всички “, добави той.

Той остана един час на разпит в националното разследване. От държавното обвиняване прецизираха, че следствието е обвързвано със договорка на неговия цех. Срещу Гебрев има заведено дело от няколко години за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари.

Според Емилиян Гебрев в следствието са му обяснили, че през 2010 година заводът „ Дунарит " е платен от мажоритарния притежател на КТБ Цветан Василев с мръсни пари и Гебрев е знаел за това. Емилиян Гебрев отхвърли и сподели, че е станал притежател на завода 5 години по-късно, а заводът е платен от друга компании.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР