Аз съм много внимателен човек. И правя всичко възможно за

...
Аз съм много внимателен човек. И правя всичко възможно за
Коментари Харесай

Зоран Заев: Изграждаме приятелство с България, отбелязваме общата ни история

" Аз съм доста деликатен човек. И върша всичко допустимо за построяването на другарство. Виждате, че оставям суетата встрани. Република България е сътрудник на Македония. " Това сподели македонският министър председател Зоран Заев във връзка изказването на българския президент Румен Радев, съобщи БГНЕС.
" България показва това партньорство неведнъж. Тя провежда срещата за Западните Балкани на Европейски Съюз. Тя поддържа всички страни, в това число и Република Македония ", акцентира Заев и добави, че министрите на външните работи на България и Гърция са се борили все едно за личната си татковина, с цел да може Република Македония да получи дата за започване на договаряния.
" Всичко това го дублирам, тъй като не е редно да забравяме тези неща. Трябва да почитаме този, който ни оказва помощ! Македония постоянно ще оказва помощ за каквото е належащо на България. Призовавам всички дружно да сложим настрани политическите ползи, голия популизъм и това, което ни кара да бъдем незадоволително деликатни ", добави още министър председателят.
" Договорът за другарство и добросъседство удостовери всичко това с нашите подписи. Ние обаче би трябвало да съблюдаваме и надграждаме другарството, което е от съвместен интерес и за двете страни и на първо място за бъдещите генерации. Ние към този момент означаваме общата ни история и това е част от общата ни история ", сподели изрично министър председателят на Република Македония Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР