Аз съм македонец, който говори македонски, признат от целия свят.

...
Аз съм македонец, който говори македонски, признат от целия свят.
Коментари Харесай

Заев: Стига омраза - аз съм македонец, Каракачанов е българин

Аз съм македонец, който приказва македонски, приет от целия свят. Каракачанов е българин, който приказва български език, приет в целия свят. Българският народ чакат крачка към другарство, а не тирада на омразата. Това написа министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в формалния си профил във Facebook.

" Между мен и българския вицепремиер Красимир Каракачанов разликата в етноса и идентичността не е единствената, само че разликата в техните мирогледи е по-важна и по-сериозна. Работя за координиране на възгледите за разликите и знам, че това е допустимо единствено посредством продан на хрумвания и отзиви, а не посредством обиди и несъответствуващи послания. Нашите нации чакат крачка към другарство, а не тирада на омразата. Стига ненавист, написа още той.

От дни Скопие вкара нов, по-мек изказ за България, само че не е ясно по какъв начин македонското общество ще посрещне това. Двете страни не престават да обясняват какво тъкмо не е наред в Договора за добросъседство.

Остава открит въпросът по какъв начин двете страни си показват казуса с езика и идентичността.

Аргументът на България да блокира началото на договарянията на Северна Македония за участие в Европейския съюз беше, че Скопие нарушава Договора за добросъседство сред двете страни.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР