Аз съм колекционер на стара техника от около 2003 г.,

...
Аз съм колекционер на стара техника от около 2003 г.,
Коментари Харесай

За първи път на пазара излиза книга за българската техника

Аз съм колекционер на остаряла техника от към 2003 година, а от 2009 година главно на българска такава. Разбрах, че в други страни има уеб сайтове, които се занимават с разпространение, запазване и възстановяване на остарялата техника, само че за българската не се отделя внимание. Това сподели Антон Оруш, откривател и колекционер на българска техника, създател на " Голяма книга за българската техника ", в предаването „ Бизнес старт “ с водещ Живка Попатанасова.

Гостът показа, че неговата сбирка досега се състои от 400 апарата, измежду които тв приемници, радиоприемници, телефони, грамофони и компютри, както и бяла и здравна техника.

Оруш описа, че най-старата техника, която има е български телефон от средата на 20-те години на предишния век.

Авторът на „ Голяма книга за българската техника “ изясни какво го е предиздвикало да сътвори сходна книга.

„ Много години пишех публикации по история на българска техника в моя уебсайт, само че е хубаво нещата да се фиксират и на хартия. През годините доста се приказва за военната, политическата и публичната техника на България, само че техническата остава на назад във времето “.

Според Антон Оруш най-голямото софтуерно достижение на страната е основаването на инсталация, която бива изпратена в космоса, с цел да направи фотоси и изследания на Марс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР