Аз съм живял в други времена, когато не можеше да

...
Аз съм живял в други времена, когато не можеше да
Коментари Харесай

Нено Димов притеснен от протестите

Аз съм живял в други времена, когато не можеше да има митинги, това би ме тормозило .
Така министърът на околната среда и водите Нено Димов разяснява митингите против построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско . Според него предлагането на алпиниста Боян Петров за вид на втора кабинка в Банско не може да помогне в посоката, в която е обещано към проекта за ръководство.

Принципно министърът изясни, че проектът за ръководство е проект, който би трябвало да дава режими . " Когато приказваме за този вид предложение, те могат да бъдат отнесени към общите устройствени проекти или профилирания организационен проект, който би трябвало да бъде изработен и който предстои на екологична оценка и на оценка за сходството, тъй че отправена там - тази концепция може да откри решение ", разяснява Димов.

По думите му би трябвало да вършим разлика сред тези два проект а - проект за ръководство и профилиран обстоен организационен проект, който предстои и на екологична оценка и на оценка на сходството.

Министър Димов разяснява и учредяването на Съвета на учените , който ще подкрепя активността на министъра на околната среда и водите. " Доколкото запознат съм научната общественост, като цяло това се случва за пръв път ", уточни Димов. По думите му благодарение на съвета ще се търси обективната информация за решаването на екологични проблеми и за образуването на политика. " Така че даже за настоящите тематики - това е доста добра основа и е началото на създаване на доверие. Науката значително е безпристрастна. От друга страна науката е място, в което се срещат споровете и в което тези спорове търсят своето решение. Науката не е консенсусна. Тя е нещо, което не има вяра, нещо което търси, което води напредъка напред ", разяснява Димов и посочи, че точно на тази база могат да бъдат открити верните решения.

По време на учредителното заседание на съвета учени от разнообразни университети в страната и от Българска академия на науките заявиха подготвеност за подпомагане при опазването на околната среда. Министър Нено Димов от своя страна заявява подготвеност да търси салдото сред опазването на околната среда и икономическото развиване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР