Аз съм изненадан, разбрах го от медиите от прессъобщение, в

...
Аз съм изненадан, разбрах го от медиите от прессъобщение, в
Коментари Харесай

Балтов за уволнението: Опит на някои да се докажат, че пестят пари на държавата

Аз съм сюрпризиран, разбрах го от медиите от прессъобщение, в което се споделя, че съм правил нарушавания и не съм си изпълнявал служебните отговорности. Това е опит на някои хора да се потвърдят, че пестят пари на страната. Така разяснява освобождението си от поста някогашният шеф на болница " Пирогов " проф. Асен Балтов пред bTV.

" Никой даже не е съобщил на някого в " Пирогов ", извикани са новият шеф и новите членове на борда, които са били сложени в стая, инцидентно някой да не разбере нещо, където е почнало всичко.

По думите му не той би трябвало да търси разговор, а служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров би трябвало да го извика и да му изясни претекстовете.

" Не съм аз този, който би трябвало да гадае ", акцентира Балтов.

Той счита, че към него се води акция, която е почнала в уеб страницата на Стойчо Кацаров.

" Имаше обява, че някъде съм скрил 1,5 млн. лева, беше ми изпратен кореспондент, който откри, че няма такова нещо. От тази инспекция не излезе нищо и започнаха с офанзивите ", добави той.

И беше безапелационен, че " Пирогов " не източва Касата.

" Пирогов " а лекува качествено своите пациенти, без значение какво коства това на болничното заведение ", съобщи той.

И изясни, че болничното заведение ще апелира откритото от инспекциите на НЗОК.

" Не са карани да заплащат пациентите за поети от Касата лекувания ", сподели още той.

" Всички виждаха по какъв начин работи " Пирогов ", тези пари са отпуснати, знаете, че имаше опция да се кандидатства за спомагателни средства, тъй като ние постоянно имаме повече разноски. За един пациент отиват 4000 лева с Коронавирус, а не 1200, каквато е пътеката. " Пирогов " не е спряла да работи ", посочи някогашният шеф.

Той показа, че му е тъжно, когато някой вменява виновност, без да има причина.

" Болницата постоянно е щяла да получава тези пари. Това е опит някои хора да се потвърдят, че икономисват пари на страната. Този напън е от шефа на Здравната каса Петко Салчев ", безапелационен беше проф. Балтов.

" Няма да разреша да се петни както моето име, по този начин и на " Пирогов ", сподели още той.

По думите му служебното здравно министерство е имало 2 задания - имунизационна акция и подготовка на болничното заведение за нова вълна, само че нито едната не е свършена.

" За мен беше чест да съм шеф на болничното заведение, дал съм всичко от себе си, аз съм лекар и ще си остана лекар, това ми е призванието. " Пирогов " няма да върне парите ", сподели проф. Балтов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР