Аз съм готова да си подам оставката в момента, в

...
Аз съм готова да си подам оставката в момента, в
Коментари Харесай

Манолова готова да подаде оставка, за да бъдат решени проблемите на майките

Аз съм подготвена да си подам оставката сега, в който бъдат решени проблемите на майките на деца с увреждания. Това сподели омбудсманът Мая Манолова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Манолова разяснява провелото се съвещание на Националния съвет за интеграция хората с увреждания, на което тя показа Законопроекта си за персоналната помощ, който беше неодобрен от Националните представителни организация и синдикатите.

„ Предлагам доброжелателна замяна на всички, които са разтревожени от високото доверие в мен и институцията и считат, че това е казусът. Предлагам против моята оставка те да заявят действителна поддръжка и да обезпечат гласоподаване в Народното събрание на законите, които вземат решение проблемите на майките и на хората с увреждания – за персоналната помощ, за обществените услуги и за хората с увреждания. Освен това и два други закона, които сякаш се поддържат от всички, които застанаха против майките, а точно Законът за частния банкрут и за свръх пълномощията на банките. В момента, в който осигуря тази поддръжка и се гласоподават тези планове, аз си депозирам оставката “, разяснява публичният бранител.

Според Манолова неоснователни са рецензиите на всички, които настояват, че законодателната самодейност е за реализиране на високо доверие в институцията на омбудсмана и реализиране на краткосрочни политически цели. „ Е, аз нямам такива. Ако това е техният проблем – доверието в институцията на омбудсмана, съм подготвена да подам оставка, а те да решат казуса на майките “, добави Манолова.

Омбудсманът счита, че сегашната обстановка разделя хората с увреждания. „ От 169 млн. лв., които се харчат за непозната помощ и за асистентски услуги, действително асистентски услуги, по данни на общественото министерство, се дават на 11 508 души. За останалите се дават по едни 90 лв., които не стигат за нищо. Тези пари не се харчат оправдано, не се харчат почтено, не се харчат заслужено “, безапелационна бе Мая Манолова. Тя увери майките на деца с увреждания, че ще отстоява техните претенции до дъно, тъй като е трогната от тяхната храброст. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР