Аз съм горд, че имам интелигентни съветници и секретари, началник

...
Аз съм горд, че имам интелигентни съветници и секретари, началник
Коментари Харесай

Президентът препоръча на Борисов да слуша по-малко гласовете извън България

" Аз съм горделив, че имам интелигентни съветници и секретари, шеф кабине т. Но никога те не са причина за напрежение сред нас, а това са доста други неща - пренебрежителното отношение към националния суверенитет, скалъпената целенасочена парламентарна комисия за нови изтребители и грубите неистини около нея , прекратената рационализация и разсипията във въоръжените сили, концепцията за безкрайни концесии, неналичието на бистрота в благосъстоятелност, в управнически решения, в харчене на финансови средства.
Катастрофата в задграничните вложения, неналичието на политика във връзка с човешкия капитал, мизерните пенсии и заплати след дълго оповестяване на напредък и непоклатимост. Това са все неща, които всяват напрежение. ".

Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на рецензиите на премиера, отправени в телевизионно изявление към съветниците му. Президентът беше на посещаване в Българска телеграфна агенция във връзка 120- та годишнина на организацията.

 Борисов: Народният съд не е нещо хубаво, само че ще подмина думите на Българска социалистическа партия
Борисов: Народният съд не е нещо хубаво, само че ще подмина думите на Българска социалистическа партия

Няма да има рокади в кабинета...

" Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на господин Пеевски, аз схващам като груба операция . Както виждате господин Борисов получи коледен подарък с цялостната поддръжка, декларирана от господин Доган.
Партията на господин Борисов гласоподава единомислещо импортирания от господин Пеевски закон за КТБ и в случай че някой в действителност смесва в едно изречение, хора от моята администрация с името на господин Пеевски, той дължи отговори и на въпроси. Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с господин Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес ползи с господин Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя публични поръчки в интерес на господин Пеевски? ", попита Радев.

Относно Истанбулската спогодба президентът съобщи, че желае да поздрави премиера за позицията по тематиката и му предложи да прочете конвенцията на британски или на френски език .

" Аз също мога да му дам съвет - да слуша по-малко своите съветници, министри и гласовете отвън България ", безапелационен беше президентът.

За напускането на Елена Йончева от поста прессекретар на президента, Радев съобщи, че тя е изявила предпочитание да работи и по основаването на филми, само че той е бил явен, че тя няма по какъв начин да съвместява тези неща и тя го е приела.

По мотив ветото на закона за посадъчния материал уточни, че причините са му били ясни и разбрани от народа.

За срещата ЕС-Турция в България, Радев разяснява, че се надява ролята на страната ни да не се показва по думите му: " домакинът, който разнася шербет " и чака на Турция да бъде подложен въпросът за гаранция за невмешателство във вътрешните ни работи по време на избирателен развой , както и за компенсациите за тракийските българи .

Президентът участва на работното съвещание на публицистите от Българска телеграфна агенция, а след него означи, че през днешния ден главен фактор в информацията е скоростта и това е голямото предизвикателство . Доколко ще се спазят правилата за обективност и меродавност, които са стълбовете на качествената публицистика, които все по-често се подкопават от стопански и политически напън, зависи от положителните експерти. " Именно тук си проличава същинският професионализъм ", безапелационен беше Радев.

" Радвам се, че има такава българска телеграфна организация ", добави още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР