Аз съм фен на простата данъчна система с една ставка.

...
Аз съм фен на простата данъчна система с една ставка.
Коментари Харесай

Николай Василев: Да се промени философията на ДДС е неправилно и вредно

 " Аз съм почитател на простата данъчна система с една ставка. Да се промени философията на Данък добавена стойност е погрешно и нездравословно ", съобщи пред бТВ някогашният стопански министър Николай Василев, който дефинира диференцираното понижаване на ДДС-то като отваряне на " кутията на Пандора ". 

" Ще има неприятен туристически сезон за ресторантьорите. Много ресторантьори и хотелиери ще отидат отново при Борисов и ще кажат за какво не ни помагате в рецесията. С нищо няма да помогне по-ниската ставка Данък добавена стойност. Ако туризмът има 10 казуса тази година, то ДДС-то нямаше да е измежду тях. Ще има и хора, които ще злоупотребят с това ", предвижда Василев.

" Когато в едно общество има разнообразни ставки-наблюдавал съм го при митниците,  всеобщо се злоупотребява и страната не може да му хване края. Хаос, каша  солидни злоупотреби. Ползата клони към нула. ", добави Василев. 

" Някой да трансформира на своя глава финансовия министър  данъчната система,  е като да вършим сметка без кръчмар. Премиерът е измамен, че това е антикризисна мярка за цялостен отрасъл ", уверен е Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР